A klímaváltozás elleni küzdelem nem lehet politikai viták alapja

Szempillantás alatt tette helyre a 25 éves új-zélandi képviselő a beszéde alatt trollkodó idős politikust.

A klímaváltozás elleni küzdelem nem lehet politikai viták alapja | ClimeNews - Hírportál

Az ausztrál bozóttűzhöz hasonlóan viharos sebességgel járta be az internetet egy 25 éves zöldpárti képviselő parlamenti beszéde a világsajtót: Chlöe Swarbrick reakciója a beszédét lefitymáló idős politikus beszólására nemcsak azért emlékezetes, mert hihetetlenül laza, hanem mert pontosan kifejezi azt a véleményszakadékot, ami az idősebb és a fiatalabb politikusgenerációk között alakult ki világszerte klíma ügyben.

„Ok, boomer!” – veti közbe beszéde alatt Swarbrick a fiatalságára megjegyzést tévő képviselőtársának. A képviselőnő az új-zélandi törvényhozásban a 2050-re teljes karbonsemlegességet vállaló törvény vitájában vett részt, és egyébként a következőket mondta, amikor az életkorát firtató beszólás érkezett:

Tisztelt házelnök, még hány vezető még hány évtizeden keresztül lesz képes arra, hogy – bár tudja mi következik, mi vár ránk – a szőnyeg alá söpörje ezt a politikailag kényes témát. Az én generációm és az utánam következőknek már nem lesz meg ez a luxusa. 2050-re én már 56 éves leszek. És igen, jelenleg ennek a parlamentnek az átlagéletkora 49 év… oké, boomer!

Swarbrick kijelentésével az 1946 és 1964 között született Baby Boom generáció tagját illette: ez az a generáció, amely még a boldog huszadik század közepén született, és jelenleg a politikusok nagy részét adja, és előszeretettel kicsinyelik le a klímaváltozás hatásait, miközben az inkább érintett fiatalabb generációk szorongásával nem foglalkoznak.

Swarbrick ezután azzal folytatja, a klímaváltozás elleni küzdelem nem lehet politikai viták alapja, azt minden politikai erőnek támogatnia kell.

Az “Ok, boomer” kifejezés 2018 táján született, de igazán elterjedtté a TikTok-on vált 2019-ben. Jól kifejezi azt, hogy a fiatalok feladták a küzdelmet, már ami az idősebbekkel folytatott, hatástalannak tűnő klímavitát illeti: hiszen ha az érvek és a tudományos eredmények is haszontalanok az idősebbek meggyőzésére, akkor nem marad más, mint helyre rakni őket azzal: “Ok, boomer!”.

Forrás: CNN | !!444!!!

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.