2012-ben a szén-dioxid kibocsátás ellentételezés önkéntes kereslete 4%-kal nőtt

NASA-CO2-Historical-Levels | 2012-ben a szén-dioxid kibocsátás ellentételezés önkéntes kereslete 4%-kal nőtt

2012-ben a szén-dioxid kibocsátás ellentételezés önkéntes kereslete 4%-kal nőtt, amikor a vásárlók 523 millió amerikai dollár értékben 101 millió tonna üvegházhatást okozó gáz ellentételezése mellett kötelezték el magukat.

A magánszektor vásárlói özönlöttek az ellentételezési piacra, melyet faültetéssel, trópusi erdők megmentésével, vagy tiszta technológiák forgalmazásával kerestek meg a fejlődő világ részére, állítja az Önkéntes Karbon Piac idei statisztikai jelentése, amit a Forest Trends Ecosystem Marketplace jelentetett meg idén májusban a spanyolországi Barcelonában.

Az európai magánszektor – beleértve a szabályozott energetikai közműveket – számított a piac legnagyobb kötelező vásárlójának – látva a kereslet 34%-os növekedését az ellentételezések iránt 43.4 millió tonnára jelentős kihívás elé állítja az európai kötelező karbon piacot.

Az Egyesült Államokbeli vállalatok, a The Walt Disney Company-tól kezdve a Chevroletig több kibocsátást ellentételeznek, mint a vásárlók bármely másik országban 28.7 millió tonna értékben. Egy kicsit több mint az amerikai vásárlók által teljesített ellentételezések egyharmadát (9.7 millió tonna) teremtették elő későbbi felhasználásra a kaliforniai feltörekvő cap-and-trade program keretében.

| Forrás: Washington, D.C. |