Bárcsak a felnőttek felismernék a felelősségüket

Diákok tüntettek a klímaváltozás ellen Párizsban

Bárcsak a felnőttek felismernék a felelősségüket | ClimeNews - Hírportál

Mintegy ezer fiatal tüntetett pénteken Párizsban. Az Operaház elé vonultak tábláikkal, azt követelték, hogy a döntéshozók konkrét intézkedkedésekkel lépjenek fel a globális felmelegedés és a klímaváltozás ellen. A demonstráción megjelent idoljuk, a mozgalmukat megalapító 16 éves svéd diáklány Greta Thunberg is.

– Nem hittem volna, hogy ilyen nagyra nő a tiltakozás – mondta. – Szerintem ez nagyszerű, mindig meglep, amikor másokat látok tüntetni. Nem nekünk, gyerekeknek kellene ezt tennünk. Bárcsak a felnőttek felismernék a felelősségüket, és ők csinálnák ezt, de mivel senki nem tesz semmit, nekünk kell.

[hana-flv-player video=”https://playvideo.ml/ClimeNews/Diakok_tuntettek_a_klimavaltozas_ellen_Parizsban.mp4″ width=”700″ height=”autow” description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”https://res.cloudinary.com/rampi/image/upload/c_scale,w_1200/v1551002269/paris_22_ge0faz.jpg” /]

Nicolas Hulot francia környezetvédelmi miniszter tavaly pont kormánya e téren mutatott tétlensége miatt mondott le. Hetek óta minden pénteken utcára vonulnak a fiatalok a klímaváltozás ellen Belgiumban, Németországban és Ausztriában, de voltak már több tízezres tüntetések Kanadában és Svájcban is.

Forrás: EuroNews