Formula E: Di Grassi nyert Long Beach-en az Audival! Megvan az első női pontszerző!

Ismét egy ex-F1-es versenyző nyerte meg az aktuális Formula E versenyt, miközben a csapattársa is fel tudott állni a dobogóra.

Formula E - ClimeNewsA Formula E mezőnye ezen a hétvégén az amerikai Long Beach-en vendégeskedett, ahol több sztár is képviseltette magát. Többek között ott volt az immáron Oscar-díjas színész is, Leonardo DiCaprio, aki nem mellesleg a Venturi Grand Prix egyik alapítója.

DiCaprio és a csapat boldog lehetett, hiszen Stephane Sarrazin második lett, ezzel 18 fontos pontot gyűjtvén a bajnokságban. Sarrazin akár nyerhetett is volna, miután Nelson Piquet balesete miatt elolvadt Di Grassi kényelmes előnye. Végül azonban a brazil lett a befutó, méghozzá szenzációs teljesítményt nyújtván.

A dobogó harmadik fokára a 17 ezres közönség előtt Daniel Abt állhatott fel a másik Audi Sport elektromos versenygéppel, aki ezzel 15 bajnoki pontot gyűjtött.

Abt mögött közvetlen egy újabb ex-F1-es pilóta következett Nick Heidfeld személyében a Mahindra Racinggel. A 6. helyen a brazil csapattársa, Bruno Senna zárt, majd jött az élről indult és szerencsétlen futamot teljesítő Sam Bird és a DS Virgin Racing.

Érdekesség, hogy az Andretti Formula E női versenyzője is pontot szerzett a 9. helyen. Ezzel Simona de Silvestro lett az első női pontszerző a Formula E-ben.

A verseny két nagy vesztese az eddig favoritnak gondolt Renault e.dams volt. Nico Prost a 11., míg Sebastian Buemi 16. lett.Forrás: gp-live.hu

 


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.