Formula E: Di Grassi nyert Long Beach-en az Audival! Megvan az első női pontszerző!

Ismét egy ex-F1-es versenyző nyerte meg az aktuális Formula E versenyt, miközben a csapattársa is fel tudott állni a dobogóra.

Formula E - ClimeNewsA Formula E mezőnye ezen a hétvégén az amerikai Long Beach-en vendégeskedett, ahol több sztár is képviseltette magát. Többek között ott volt az immáron Oscar-díjas színész is, Leonardo DiCaprio, aki nem mellesleg a Venturi Grand Prix egyik alapítója.

DiCaprio és a csapat boldog lehetett, hiszen Stephane Sarrazin második lett, ezzel 18 fontos pontot gyűjtvén a bajnokságban. Sarrazin akár nyerhetett is volna, miután Nelson Piquet balesete miatt elolvadt Di Grassi kényelmes előnye. Végül azonban a brazil lett a befutó, méghozzá szenzációs teljesítményt nyújtván.

A dobogó harmadik fokára a 17 ezres közönség előtt Daniel Abt állhatott fel a másik Audi Sport elektromos versenygéppel, aki ezzel 15 bajnoki pontot gyűjtött.

Abt mögött közvetlen egy újabb ex-F1-es pilóta következett Nick Heidfeld személyében a Mahindra Racinggel. A 6. helyen a brazil csapattársa, Bruno Senna zárt, majd jött az élről indult és szerencsétlen futamot teljesítő Sam Bird és a DS Virgin Racing.

Érdekesség, hogy az Andretti Formula E női versenyzője is pontot szerzett a 9. helyen. Ezzel Simona de Silvestro lett az első női pontszerző a Formula E-ben.

A verseny két nagy vesztese az eddig favoritnak gondolt Renault e.dams volt. Nico Prost a 11., míg Sebastian Buemi 16. lett.

Forrás: gp-live.hu