Könyörülsz a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliók nyomorúságán?

Amíg a népesség robban, hogyan is enyhülhetnének a következményei, pl. a CO2e kibocsátás?

Könyörülsz a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliók nyomorúságán? | ClimeNews

Levél a madridi COP25 ENSZ Klímakonferenciának: Itt az ideje az új családtervezési szakpolitikáknak.

A „Having Kids” nevű szervezet kimondja az igazságot a hatalmasok felé a COP25-ön, az ENSZ Klímakonferenciáján Madridban a jövő hónapban, méghozzá egy világos üzenettel:

Itt az ideje elősegíteni a családtervezés emberi jogát, ami megvédi a gyermekeket, segít helyrejönni a természetnek, és korlátozza a most élő emberek uralmát a jövő generációkkal szemben.

Olvasd el a konferencia főtitkárának szóló levelünket, és oszd meg széles körben.

A tavalyi év konferenciája az ipari kibocsátásokra fókuszált. Nem tűrhetjük tovább a klímaválság legfőbb okozóit, a csapnivaló családtervezési szakpolitikákat.

CSELEKEDJ: Te is írd alá a kérvényt, hogy az ENSZ  javasolja a fenntartható családtervezést.

Nyilvánvalóvá tesszük:

1. A konferenciának foglalkoznia kell az új családtervezési szakpolitikákkal, mint a klímaválság leghatékonyabb megoldásával, mely húszszor hatékonyabb, mint a legtöbb alternatíva.

2. Az emberi jogok megkívánják, hogy a jövő gyermekeinek, és a jövő generációnak az érdekeit helyezzük előbbre, és ennek egy módja annak megkövetelése, hogy minden gyermek számára igazságos legyen az indulás az életbe. A konferenciának tanulnia kell a chilei egyenlőtlenségből, ami a konferencia helyszínének változását okozta, a legalapvetőbb szinten kell foglalkozni.

3. Vannak konkrét szakpolitikák, amiket a konferencia elősegíthet, pl. a férfi fogamzásgátlás kutatása, jóváhagyása és erős marketingje, a gyerekek születése közti hosszabb idő támogatását, a születések száma helyett a gyermekek minőségi nevelésének, a mennyiség helyett a minőség támogatása.


Könyörülsz a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliók nyomorúságán? | ClimeNewsFelirat: „A kisebb családok a legjobb módja annak, hogy megóvjuk a környezetet, az állatokat, és gyermekeink jövőjét.”

Egy fenntartható jövő lehetetlen egy fenntartható, emberi jog-alapú családtervezés nélkül. Segíts minket, hogy a következő generáció egy igazságos indulást kaphasson, egy egészséges bolygón.

Ne legyetek érzéketlenek a fogamzásgátlási lehetőségeket nélkülöző százmilliók nyomorúságára. Humanitárius és emberi jogi kötelesség segíteni őket, és ugyanakkor ez éppen a leghatékonyabb klímavédelem. A fiatalok tüntetései akkor érhetnek el eredményt, ha először is szolidárisak a történelem legnagyobb serdülő és fiatal generációjával, amelyet a szaporodás-erőltető közgondolkodás tudatlanságban tart, így a maguk szenvedéseinek árán tudják csak megtanulni a fogamzásgátlás kompetenciáját és elérhetőségét.

Simonyi Gyula


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.