Föld Napja 2020 a National Geographic szemével

A National Geographic a világ mértékadó televíziója a tudomány, a felfedezés és a kaland területén. A csatorna tudósai, fotósai, újságírói és filmkészítői azért dolgoznak, hogy közel vigyenek minket a világ legfontosabb történeteihez – és a lehetetlen határaihoz…

Föld Napja 2020 a National Geographic szemével | ClimeNews - Hírportál

A Föld Napja 2020 alkalmából exkluzív összeállításokkal állt elő a csatorna.

A fajok kihalási üteme ma százszor nagyobb, mint az elmúlt kétmillió évben bármikor – ismerd meg Lucy Hawkes tengerbiológust és a National Geographic felfedezőjét, aki a tengeri madarakon keresztül igyekszik felhívni a figyelmünket a természet csodáira és pótolhatatlan értékeire. A trópusi és szubtrópusi országokban a legnagyobb a biodiverzitás a Földön, így fontos, hogy itt hatalmas területeket őrizzünk meg természetes állapotban – ismerd meg Ignacio Jimenez természetvédőt és a National Geographic felfedezőjét, aki az élőhelyek megmentéséért dolgozik a társadalom bevonásával.

A leghatalmasabb bálnától a legapróbb csigáig minden egyes élőlény története fontos – ismerd meg Martina Panisi természetvédelmi biológust és a National Geographic felfedezőjét, aki a bajba került afrikai achátcsigák helyzetére igyekszik felhívni a figyelmet! A korallok az óceán építőmesterei, telepeik számtalan faj számára szolgálnak ideális élőhelyül – ismerd meg Giovanni Chimienti tengerbiológust és a National Geographic felfedezőjét, aki szerint saját apró döntéseinkkel mi is hozzájárulhatunk az élővilág sokszínűségének megőrzéséhez.
 
Ha egy faj eltűnik a Földről, soha többé nem tudjuk visszahozni az élők sorába – ismerd meg Barbara Klump viselkedésökológust és a National Geographic felfedezőjét, aki azt kutatja, hogy az állatok miként alkalmazkodnak változó környezetükhöz! A korallzátonyok egy része napjainkra súlyosan károsodott, és ez a rajtuk élő sokmillió fajt is veszélyezteti. Ismerd meg Ameer Abdulla tengerbiológust, a National Geographic felfedezőjét, aki a Vörös-tenger korallzátony-ökoszisztémáit igyekszik megmenteni!

A tengeri madarakra a klímaváltozástól a túlhalászásig és az invazív fajok térhódításáig számtalan veszély leselkedik – ismerd meg Annette Fayet biológust, a National Geographic felfedezőjét, aki az élőhelyük megmentésével harcol a tengeri madarakért! Amikor Jane Goodall 1986-ban megérkezett élete legfontosabb természetvédelmi konferenciájára, még tudós volt; ám amikor az előadásokon szembesült a csimpánzokat fenyegető veszély valós mértékével, lélekben egy csapásra aktivistává vált. Jane ettől kezdve a csimpánzok megóvásáért dolgozott, és nemcsak Afrikában: a következő évtizedekben ideje jelentős részét utazással töltötte, hogy a rá jellemző bölcsességgel, szívvel és humorral felhívja a figyelmet a probléma jelentőségére, és jó irányba terelje a döntéshozókat.

A National Geographic április 22-én izgalmas műsorfolyamot szentelt a Föld napjának!

Forrás: National Geographic Magyarország

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.