Klímatüntető a modellek közé vegyülve

A modellek közé vegyült egy klímatüntető a Louis Vuitton divatbemutatóján.

 

Klímatüntetők zavarták meg a Louis Vuitton divatbemutatóját Párizsban. Az Extinction Rebellion egyik aktivistája a modellek közé vegyülve a kifutón egy transzparenst tartott a közönség és a kamerák elé “Túlfogyasztás = Kihalás” felirattal. A szervezésben részt vevő aktivisták az ágazat termelési szintjének azonnali csökkentésére akarták így felszólítani a kormányt, abból az adatból kiindulva, hogy Franciaországban egy főre vetítve 42 ruhadarabot adtak el 2019-ben. (Forrás: Euronews)

Pedig tudhatná, hogy Franciaországnak nem ez a legnagyobb problémája. A legnagyobb nyomást a kihalás felé nem a fejenkénti 19 ruhadarab jelenti, hanem a túlnépesedés miatti migrációs nyomás, amit (mivel gyarmattartó ország) el kell viselnie. Tehát, amennyiben a valós problémára szeretné az XR klímatüntető felhívni a figyelmet és nem tévhitben élni, akkor a transzparensre két feliratot is javasolnék, ami igaz is.

“OverShoot = Extinction” ez annyit jelent, hogy túllövés, esetleg túlterhelés = kihalás. Magyarországon helytelenül ezt is túlfogyasztásnak fordítják! A másik “Overpopulation = Extinction” A túlnépesedés (naponta több mint 210 ezerrel többen vagyunk) olyan nemkívánatos állapot, amikor a meglévő emberi népesség száma meghaladja a Föld tényleges teherbíró képességét. Ez utóbbi összefügg az előzővel, mert a túlnépesedés tud túllőni a célon és egyáltalán nem fenntartható, ebből adódóan az ökológia törvényei szerint össze is fog omlani, emiatt a kihalás veszélye valós. Lassan két bolygónyi erőforrásra lenne szükségünk, csak a másik bolygót nem találja a NASA, de még Elon Musk sem!

Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.