A környezetszennyezés a legsúlyosabb kérdés a magyarok szerint

A klímaváltozást, valamint a környezetszennyezést tartják a legnagyobb társadalmi kihívásnak annak a hét országnak a lakosai, amelyekben az E.ON megbízásából végeztek reprezentatív felmérést – írta csütörtöki lapszámában a Népszava.

A környezetszennyezés a legsúlyosabb kérdés a magyarok szerint | ClimeNews | @ Copyright : MTI/EPA/Georgi Licovszki

A klímaváltozást, a környezetszennyezést, a háborút vagy a szegénységet gondolja-e a legjelentősebb problémának, ezt a kérdést tették fel hétezer embernek.

A magyarok, a csehek és a svédek listáját a környezetszennyezés vezeti, a britek és a románok a szegénység miatt aggódnak, a németek és az olaszok pedig a klímaváltozást vélik a legnyugtalanítóbbnak.

A magyar válaszadók 33,4 százaléka tartja a környezetszennyezést a legfontosabb kihívásnak, ezt követi a szegénység és a klímaváltozás. A magyarokat aggasztják a legkevésbé a háborúk: csupán 6,7 százalékuk véli úgy, hogy ezek jelentik a legnagyobb problémát.

A magyarok 81 százaléka felelt igennel arra a kérdésre, hogy változtatott-e már az életmódján az üvegházhatás csökkentése érdekében, ezzel elsők a hét ország lakói közt. A magyarok csaknem fele hajlandó lenne 5 százalékkal többet fizetni fenntartható, környezetkímélő eljárással készült termékekért.

Forrás: