Több mint 7000 diák és pedagógus az Éghajlatvédelmi Szövetség Mozdulj a klímáért! 2018-as akciójában

A klímaváltozás egyre inkább érezhető hatásaival párhuzamosan az ökolábnyom, azon belül is a karbonlábnyom csökkentése érdekében egyre több mozgalom aktivizálódik – nagyon helyesen – Magyarországon.

Több mint 7000 diák és pedagógus az Éghajlatvédelmi Szövetség Mozdulj a klímáért! 2018-as akciójában - ClimeNews

Már több mint 7000 diák és pedagógus csatlakozott az Éghajlatvédelmi Szövetség Mozdulj a klímáért! 2018-as akciójához. A megújuló kampányban idén nem csak a környezetkímélő utazásokért járnak zöld mérföldek, hanem más környezettudatos tevékenységért is.

Az alma és a bicikli a két fő emblémája a Mozdulj a klímáért! 2018-as kampányának. A két szimbólummal a helyi termékekre és a környezetkímélő közlekedésre szeretnék felhívni a figyelmet. A felhívást ezen a linken lehet elérni a szövetség weboldalán, FELHÍVÁS!

“2018-ban már hatodszor hirdetjük meg „Mozdulj a klímáért!” felhívásunkat. Az idei évben, szakmai partnerként a Magyar Természetvédők Szövetsége is csatlakozik a kampányhoz, melynek fókuszában a helyi, egészséges élelmiszerek, természetközeli mezőgazdaság állnak.
A résztvevők észrevételei alapján megújulnak a kampány keretei:
– Az iskolai kampányhét megrendezésre hosszabb időszakban biztosítunk lehetőséget 2018. szeptember 3. és október 19. között;
– Az iskolai kampányidőszak akár több hetes is lehet;
– Megújul a zöld lépések számítsa, már nem csak a környezettudatos utazásokért lehet zöld mérföldeket szerezni;
– Pecsétkészlettel segítjük a zöld mérföldek gyűjtését;
– Nem csak a diákok, hanem az iskola pedagógusainak, munkatársainak jelentkezését is várjuk.” – olvasható a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség weboldalán, valamint erről az érintetteket e-mailben is tájékoztatta Lajtmann Csaba a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség részéről.
Rampasek László