Jó kis társaságban kivetítve Orbán Viktor a COP25 nyitónapján

Jó kis társaságban kivetítve Orbán Viktor a COP25 nyitónapján | ClimeNewsFordulóponthoz értünk – vagy folytatjuk addig a pontig, ahonnan nincs visszaút, vagy a remény és a fenntartható megoldások útjára térünk – figyelmeztette a világ vezetőit az ENSZ-főtitkár a hétfőn Madridban kezdődött klímacsúcson.

Az aktivisták közben arra emlékeztettek, hogy az éghajlatváltozás következtében Afrikában milliók szembesültek az éhínséggel. A Mentsétek meg a gyermekeket elnevezésű jótékonysági alapítvány közlése szerint a ciklonok és aszály miatt 33 millió embert fenyeget az ínség.

– Az évtized végéig két járható út marad. Az egyik a megadásé, amelyen holdkórosként érhetjük el azt a pontot, ahonnan nincs visszaút. A másik a remény ösvénye, amely fenntartható megoldásokkal jár. Ebben az esetben a fosszilis tüzelő ott marad a földben, ahová tartozik, és ezzel 2050-ig elérhetjük a karbonsemlegességet – mondta António Guterres, az ENSZ főtitkára.

A Fehér Ház ugyan kihátrált a párizsi egyezményből, az amerikai képviselőház azonban elszántan támogatja – közölte a képviselőket és szenátorokat tömörítő washingtoni küldöttség vezetője.

– Azért vagyunk itt, hogy megerősítsük:

az Egyesült Államok kongresszusi képviselőháza még mindig támogatja a párizsi egyezményt

– jelentette be Nancy Pelosi, az amerikai törvényhozás elnöke.

Bolygónk felületi hőmérséklete – az emberi aktivitással keletkező szén-dioxid következtében – észlelhetően növekszik. A szén-dioxid ugyanis – az üvegházhoz hasonlóan – a légkörben rekeszti a meleget.

Az Egyesült Nemzetek által megrendezett klímacsúcsot eredetileg Santiago de Chilében tartották volna, de az ottani zavargások miatt átköltöztették a spanyol fővárosba.

Forrás: Euronews


A mai nap margójára

Jó kis társaságban kivetítve Orbán Viktor a COP25 nyitónapján | ClimeNews

Stuart ScottGazemberek és hősök” előadásban (lásd: következő videó) Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor is szerepelt egy dia erejéig, nem éppen pozitív megvilágításban. Nem kívánatos személyként megjelölve a jelenlegi és a jövő generációk számára őt is amiatt, mert akadályozta az EU 2050-es klímavédelmi céljainak megszavazását a karbonsemleges cél elérésére vonatkozóan. Továbbá (hozzáteszem teljesen jogosan) rányomta a GREENWASH (zöldrefestés) bélyegzőt az EU Éghajlati Vészhelyzet kihirdetésére is, mely nagyrészt egy szimbolikus állásfoglalás csupán. Némi ellentmondást látok a dologban és lehet jogos, hogy nem szavaztak egy olyan célra ami eleve röhejes a jelen helyzetben.

Jó kis társaságban kivetítve Orbán Viktor a COP25 nyitónapján | ClimeNews

Az első nap már kiderült, hogy vannak szereplők az ENSZ 25. Klímacsúcson, akik tökéletesen látják a veszélyt és legfőképpen emiatt, illetve erkölcsi kötelességükből adódóan véresen komolyan veszik a jelenlegi helyzetet. Nem fogják engedni, hogy kicsússzon Kína vagy bármelyik ország a felelősség alól. Komoly nemzetközi következményekkel számolhatnak a kívül maradók, és senki nem hisz már a tettek, és eredmények nélküli szavaknak.

Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.