A klímaváltozásra hívja fel a figyelmet a Wild Edens új dokumentumfilm-sorozat

A klímaváltozás hatásaira hívja fel a figyelmet Wild Edens (Édenek a vadonban) című dokumentumfilm-sorozat, amelynek első epizódját világszerte nyáron tűzi műsorára a National Geographic tévécsatorna.

A klímaváltozásra hívja fel a figyelmet a Wild Edens új dokumentumfilm-sorozat - ClimeNews

Ahogy évről évre az emberiség lábnyoma a Földön növekszik, egyre jobban nő annak a veszélye, hogy a vad, gyönyörű tájak eltűnnek bolygónkról. Ezért egy egyedülálló projekt a Wild Edens, amely a Roszatom támogatásával készült, a National Geographic sugároz majd, és betekintést fog nyújtani a világ legszélesebb és legtávolabbi légkörébe.

Filmesek hónapokat töltöttek azzal, hogy alaposan megvizsgálják a világ legritkább és legveszélyeztetettebb fajainak viselkedését, amelyek küzdenek a változó környezethez való alkalmazkodással. Ez a történetük.

Mi a Wild Edens?

A Wild Edens egy ambiciózus projekt, amelynek célja a környezettudatosság növelése, a globális felmelegedés, az éghajlatváltozás és a globális ökoszisztémával kapcsolatos veszély megismertetése. Az éghajlatváltozás számos faj teljes eltűnéséhez vezethet. Az első Wild Edens film középpontjában a növény-és állatvilág az egyedülálló természetes élőhelyeiről szól Oroszországban. A dokumentumfilmet számos sziklás, nehezen megközelíthető és távoli helyszínen forgatták, köztük az Altai-hegység, a Kamcsatka-félsziget és az Északi-sarkvidék.



A dokumentumfilm a National Geographic csatornán fog megjelenni. Amikor bolygónk történetét felfedezzük, három kabala lesz az útitárs: a kipusztult Dodó madár, a majdnem kihalt Amur leopárd és a jelenleg még nagy számban létező Boreális bagoly.

A Dodo a múltat ​​képviseli: az emberekkel való kölcsönhatás és tevékenységük miatt ez a megnyerő, de végül törékeny lény kipusztult. Szerencsére az Amur leopárd még mindig itt van, de a számuk Oroszország hideg, keleti részén rekord alacsony szintre estek, mielőtt komoly erőfeszítéseket tettek volna annak érdekében, hogy ezt az értéket megmentsék. Az Amur leopárd bolygónk jelenlegi bizonytalan helyzetét képviseli. Végül a Boreális bagoly, sokan vannak, élénk és gyönyörű, azt jelenti, hogy hova juthatunk el, ha meghozzuk a megfelelő döntéseket, még mielőtt túl késő lenne.

Forrás: Wild Edens projekt