A hülyeség kora 10 év után

10 évvel ezelőtt készítették a “Hülyeség kora” című filmet, ami sajnos maga is tipikus hülyeség kora termék! A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világban játszódik. “Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?”

– teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész, a számára már archív, 2008-as filmfelvételeket nézegetése közben. Valójában inkább azt kérdezhetné, hogyan is képzelhették a 2009-es filmgyártók, hogy a történészek még 2055-ben is annyira hülyék lesznek, hogy nem jut eszükbe a népességrobbanás, mint az egész összeomlás fő oka.

A hülyeség kora 10 év után | ClimeNews - Hírportál

A hülyeség korát 2009. szeptember 22-én a világ több mint negyvenöt országában egyszerre mutatták be. S ha a környezeti válság kapcsán nem is foglalkozik a népesedéssel, megtehetné a világszegénység kapcsán. Ugyanis a szegénységből kiemelkedés kulcsa a fogamzásgátlás elérhetősége! Ezt mutatja 103 ország utóbbi 60 évének elemzése (angolul, németül, magyarul adtuk ki): https://afrika.bocs.eu

 

A fogamzásgátlás (amit az ENSZ már 1968-ban az emberi jogok közé sorolt) annyira hatékony klímavédelem, hogy akár még egy pazarló, fogyasztói életforma (a fogamzásgátlás támogatása mellett) is jobb a Földnek, mint az olyan “zöldködés”, ahol tabu a fogamzásgátlás emberi joga. Ráadásul win-win megoldás, ami szegényeknek és gazdagoknak egyaránt érdeke! A fogamzásgátlást nélkülöző szegény nők százmillióinak nyomorúságát évtizedek óta közömbösen nézők valójában saját utódaik iránt is könyörtelenek.

A szegény-gazdag szakadék is a népességrobbanás miatt nő! Ezen nem segít a sajnálkozás: ez a két kecskegida vitája a keskeny pallón, végül mindketten a patakba esnek. Ma, az emberiség közös végveszélyében az egész emberiség összefogását, a win-win megoldásokat kell előre venni, ez pedig a fogamzásgátlás (jogának, kompetenciájának és eszközeinek) elérhetősége mindenki számára, ezzel a népességrobbanás visszafordítása.

A film elkészítése óta eltelt 10 évben tovább robbant a népesség és ennek következtében tovább súlyosbodott a Föld túlterheltsége. Mikor lesznek már végre az éretlen értelemben “zöldekből”, akik csak sápítozni tudnak a romláson, valódi zöldek, akik a könnyű, gyors, mindenkinek jó megoldás, a fogamzásgátlás emberi joga mellé állnak?

Simonyi, Gyula I.

Megjegyzés: Ugyancsak 2009-ben mutatták be David Attenborough dokumentumfilmjét, ami viszont
rátapint a lényegre (Hány ember élhet a Földön?)


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.