A hülyeség kora 10 év után

10 évvel ezelőtt készítették a “Hülyeség kora” című filmet, ami sajnos maga is tipikus hülyeség kora termék! A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világban játszódik. “Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?”

– teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész, a számára már archív, 2008-as filmfelvételeket nézegetése közben. Valójában inkább azt kérdezhetné, hogyan is képzelhették a 2009-es filmgyártók, hogy a történészek még 2055-ben is annyira hülyék lesznek, hogy nem jut eszükbe a népességrobbanás, mint az egész összeomlás fő oka.

A hülyeség kora 10 év után | ClimeNews - Hírportál

A hülyeség korát 2009. szeptember 22-én a világ több mint negyvenöt országában egyszerre mutatták be. S ha a környezeti válság kapcsán nem is foglalkozik a népesedéssel, megtehetné a világszegénység kapcsán. Ugyanis a szegénységből kiemelkedés kulcsa a fogamzásgátlás elérhetősége! Ezt mutatja 103 ország utóbbi 60 évének elemzése (angolul, németül, magyarul adtuk ki): https://afrika.bocs.eu

[hana-flv-player video=”https://playvideo.ml/films/The_Age_Of_Stupid_HD_Hun.mp4″ width=”700″ height=”autow” description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”https://res.cloudinary.com/rampi/image/upload/v1548701385/hulyesek_kora1_mraw4d.jpg” /]

A fogamzásgátlás (amit az ENSZ már 1968-ban az emberi jogok közé sorolt) annyira hatékony klímavédelem, hogy akár még egy pazarló, fogyasztói életforma (a fogamzásgátlás támogatása mellett) is jobb a Földnek, mint az olyan “zöldködés”, ahol tabu a fogamzásgátlás emberi joga. Ráadásul win-win megoldás, ami szegényeknek és gazdagoknak egyaránt érdeke! A fogamzásgátlást nélkülöző szegény nők százmillióinak nyomorúságát évtizedek óta közömbösen nézők valójában saját utódaik iránt is könyörtelenek.

A szegény-gazdag szakadék is a népességrobbanás miatt nő! Ezen nem segít a sajnálkozás: ez a két kecskegida vitája a keskeny pallón, végül mindketten a patakba esnek. Ma, az emberiség közös végveszélyében az egész emberiség összefogását, a win-win megoldásokat kell előre venni, ez pedig a fogamzásgátlás (jogának, kompetenciájának és eszközeinek) elérhetősége mindenki számára, ezzel a népességrobbanás visszafordítása.

A film elkészítése óta eltelt 10 évben tovább robbant a népesség és ennek következtében tovább súlyosbodott a Föld túlterheltsége. Mikor lesznek már végre az éretlen értelemben “zöldekből”, akik csak sápítozni tudnak a romláson, valódi zöldek, akik a könnyű, gyors, mindenkinek jó megoldás, a fogamzásgátlás emberi joga mellé állnak?

Simonyi Gyula

Megjegyzés: Ugyancsak 2009-ben mutatták be David Attenborough dokumentumfilmjét, ami viszont
rátapint a lényegre (Hány ember élhet a Földön?)