Mint régen a búcsúcédulák?

Téged is hülyítettek már azzal, hogy a karbonsemlegesítés ugyanúgy semmit nem ér, mint régen a búcsúcédulák?

Mint régen a búcsúcédulák? | ClimeNews - Hírportál

1. A búcsúcédulák eredménytelenek lettek volna? Máig is a világ egyik központja a belőlük felépült Szt. Péter bazilika.
Ugyanígy a karbonsemlegesítéssel a tiszta gazdaságba áramló, azt föllendítő pénz is egyre több valódi GHG (üvegház hatású gáz) kibocsátást előz/köt meg.
Ehhez csak az kell, hogy ne olcsó zöldrefestéssel hazudjanak karbonsemlegességet a cégek, szervezetek, családok, hanem valóban fizessék meg a nemzetközi piaci árát a minőségi karbonkrediteknek.

QFPC - Minőségi Családtervezési Karbonkredit | hirdetés

2. Vajon akkoriban mennyivel növekedett a bűnözés amiatt, mert azzal csapták be magukat a bűntudatos gazdagok, hogy majd úgyis vásárolhatnak bűneikre bocsánatot? A nem bűntudatosak meg úgyse vettek búcsúcédulát.
S vajon ma mennyivel növekszik a fogyasztás amiatt, mert azzal csapják be magukat a klímatudatos gazdagok, hogy majd úgyis vásárolhatnak kibocsátásaikra karbonsemlegesítést? A nem klímatudatosak meg úgyse vesznek karbonsemlegesítést.
Aki komoly összeget fizet a karbonsemlegességéért, az nagy valószínűséggel valóban a klímát akarja védeni, nem saját magát és környezetét becsapni a karbonsemlegesség látszatával.

3. A karbonsemlegesítés jóhírét a szélhámoskodásoktól kell megvédeni.
Ígéretekkel (pl. most elültetjük, s X év alatt majd megköt Y tonna karbont …) NEM LEHET karbonsemlegesíteni,
– hiszen ahhoz karbonkredit kell,
– az pedig csak befejezett, kiértékelt projektek független regisztrálásakor keletkezik.

Mint régen a búcsúcédulák? | ClimeNews - Hírportál

„Az okos sziklára épített, a balga viszont homokra – s szakadt a zápor, ömlött az ár, süvített a szél, és nekizúdult a háznak, az pedig összedőlt és romhalmazzá vált.” (Jézus)

Faültetéssel karbonsemlegesíteni?? Amikor bármikor jöhet egy erdőtűz, egy kártevő invázió, szárazság, áradás, kivágás, talajpusztulás stb. – és a megkötött karbon máris visszakerül a légkörbe?
Csak a (pl. Quality Forest Carbon Standard, QFCS) szerint regisztrált, évszázados kötelezettséget vállaló faültetések, erdőmentések válhatnak hiteles karbonsemlegesítéssé, évekkel később, amikor a már megkötött karbonmennyiség ki van értékelve és így karbonkredit keletkezik!

Simonyi, Gyula I. | BOCS Civilizációtervezés Alapítvány

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.