Hogyan szabaduljunk meg a fosszilis tüzelőanyagoktól?

Monica Araya - Hogyan szabaduljunk meg a fosszilis tüzelőanyagoktól? - ClimeNewsHogyan építünk fel egy társadalmat fosszilis tüzelőanyagok nélkül? Saját országát, Costa Ricát hozva példaként a pozitív környezetvédelmi és megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos intézkedésekre, Monica Araya klíma-szószóló egy merész elképzelést vázol fel egy világról, amely minden szektorban a tiszta energia mellett kötelezi el magát.

Hogyan építünk fel egy társadalmat fosszilis tüzelőanyagok nélkül?

… Éppen itt az ideje, hogy leromboljuk azt a mítoszt, miszerint egy országnak választania kell fejlődés és környezetvédelem, megújuló források és életminőség között.

Tavaly 299 napon keresztül nem használtunk semmilyen fosszilis tüzelőt az elektromos áram előállításához.

A fosszilis tüzelőanyagok klímaváltozást okoznak. Ezt tudjuk, és azt is tudjuk, hogy milyen érzékenyek vagyunk a klímaváltozás hatásaira. Így egy fejlődő országként legnagyobb érdekünk az, hogy fosszilis tüzelők nélkül fejlődjünk, amelyek elsősorban az emberekre károsak. Mert miért folytatnánk az olajimportot a közlekedés számára, ha használhatunk elektromos áramot helyette?

Ez az az ország, ahol az elektromos áram a folyóink vizéből, a vulkánok hőjéből, szélturbinákból, napelemekből, biohulladékból jön. A fosszilis tüzelőktől megszabadulva leromboljuk a közlekedési rendszerünket azért, hogy az autóinkat, buszainkat és vonatainkat elektromos árammal hajthassuk piszkos energia helyett.

Forrás: TEDMonica Araya Climate advocate

 


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.