A Trump körüli valóság

Al Gore még tavaly bemutatott néhány érdekes tényt az egyik előadása alkalmával, ami rávilágít arra amit most Trump tesz a szénbányák betiltásának feloldásával illetve azzal, hogy megpróbálja kivezetni az USA-t a Párizsi Klímamegállapodásból.

Vegyük ezeket sorra és úgy gondolom, hogy a tények, amikkel nem lehet vitatkozni bárki számára megbízható és helyes információkat fog adni arra vonatkozóan ami a világban zajló események megértéséhez elengedhetetlen, beleértve saját hazánkat is.

Apollo 8-ról a Föld - A Trump körüli valóság - ClimeNews - Hírportál

1968-ban az Apollo 8 program által kaptuk meg az első olyan képeket a Földről, mely az űrből készült. Kívülről csodálhattuk magunkat és a Föld páratlan szépségét. Folyamatosan fejlődtünk abból amit megtudtunk azóta, közben rengeteg energiát termeltünk és fogyasztottunk el.

A Föld - A Trump körüli valóság - ClimeNews - Hírportál

Viszont sajnos az égbolthoz kapcsolódik az éghajlatváltozás legnagyobb ténye is! Naponta 110 millió tonna hőtartó, globális felmelegedést okozó, szennyezést szabadítunk a légkörbe! Mindenféle káros anyagokat és az egyensúly megtartásán felüli mennyiségű üvegházhatású gázokat.

110 millió tonna 24 óránként - A Trump körüli valóság - ClimeNews - Hírportál
Vízgőzt, szén-dioxidot, metánt, dinitrogén-oxidot, ózont és egyéb káros nemesgázokat, nem akarok belemenni a részletekbe. A legnagyobb probléma, a már régen túlszaporodott ember, aki még mindig 85%-ban fosszilis energiahordozókból (szén, kőolaj és földgáz) származó energiát használ, miközben szennyez és melegíti a Föld légkörét.

85%-ban fosszilis - A Trump körüli valóság - ClimeNews - Hírportál

Az a rengeteg szennyezőanyag ami jelenleg fenn van a légkörben az emberi tevékenység által, annyi HŐT fog meg 24 óránként mint 400 ezer atombomba energiája!

400 000 atomboba - A Trump körüli valóság - ClimeNews - Hírportál

Nap nap után ez a rengeteg extra hőenergia melegíti fel az atmoszférát és az egész földrendszert. Ezért olvadnak a sarkok a gleccserek, emelkedik a tengerszint és változik a klíma, az időjárás extra szélsőségeket, sok esetben elviselhetetlen jelenségeket produkálva ami elindította a klímamenekültek népvándorlását.

A Trump körüli valóság - ClimeNews - Hírportál

Az igazság az éghajlatváltozásról, hogy a költségei egyre csak torlódnak! 750 közgazdászt érintő fórum után kijelentették, hogy az éghajlatváltozás jelenti a legnagyobb veszélyt a világgazdaság számára!

A karbon ára - A Trump körüli valóság - ClimeNews - Hírportál

Ismét eljutottunk Trumphoz aki feltehetően mára már kiderült, hogy olyan érdekcsoportok juttatták hatalomhoz, akiknek a befektetései javarészt az elmúlt évtizedekben a szénbányászatba és a palaolaj kitermelésbe landoltak. A választások előtt az emberek nem vették komolyan, hogy azt a folyamatot ami bányabezárásokkal, a földalatti robbantásos palaolaj kitermelés beszüntetésével járt bárki megmerné fordítani. Pedig a pénz itt is közbeszólt, ugyan is ezeknek a befektetőknek a vagyona a föld alatt maradt az ábrán látható egyszerű oknál fogva!

22 trillió dolláros lufi - A Trump körüli valóság - ClimeNews - Hírportál
Ha az energiaügynökség engedné kitermelni és elégetni a befektetett pénzeszközökhöz társítható fosszilis vagyont, az az emberiség és a földi élővilág rövid időn belüli kipusztulásával járna. Ez szükséges ahhoz, hogy a Párizsban megkötött klímamegállapodásban megcélzott 2 C fok alatt tartsuk a felmelegedést. Nem megengedhető 2795 Gigatonna CO2 kibocsátással járna a szén és kőolaj bányászatba fektetett pénzek megtérülése, és ez azt jelenti, hogy 22 trillió dollár elveszett.  Ez a lufi hamarosan ki fog durranni és beleremeg az egész világ! Trump és kormánya a klímapolitikájukkal ezeket a befektetőket próbálja kiszolgálni, időt adni nekik a civilizáció kockáztatásával.
A jó hír az egészben az, hogy a karbonnak meg van az ára, és a legnagyobb energiafelhasználók már jelezték, hogy nem kérnek majd abból ami fosszilisből származik, ha mégis elengedhetetlen akkor azt úgy teszik, hogy a karbon árát megfizetik, megújuló projektek támogatásával. Ez egyre inkább gerjeszti majd azt a folyamatot, hogy nem kell a szén, a kőolaj és később a földgáz legnagyobb része sem. Lehet, hogy felhozzák a felszínre azt, aminek a föld alatt kellene maradnia, de nem kell majd senkinek, mert tudják, sőt a fiatalok egyre inkább tudják, hogy az a haláluk is egyben amikor az elégne!

Rampasek László

Továbbá változtatás nélkül közöljük Al Gore reakcióját a tegnapi eseményekre.

Kedves Barátaim,

Mint tudják, ma a Fehér Ház bejelentette, hogy az Egyesült Államok megkezdi a párizsi megállapodás elhagyásának folyamatát. Az Egyesült Államoknak a párizsi megállapodásból való kilépése óvatlan és megvédhetetlen cselekvés. Ez aláássa Amerika helyzetét a világban, és azzal fenyeget, hogy veszélyezteti az emberiség lehetőségét, hogy időben megoldja az éghajlati válságot.
Azonban a csalódás nem kétségbeesés.
.
Ne hibázz: ha Trump elnök nem vezet, akkor az amerikai nép majd fog.

A polgári vezetők, polgármesterek, kormányzók, vezérigazgatók, befektetők és az üzleti közösség többsége veszi fel ezt a kihívást. Egy tiszta energiaforradalom közepén állunk, amelyet egyetlen ember vagy csoport sem tud megállítani. Trump elnök határozata mélyen ellentétes azzal, amit az amerikaiak többsége vár az elnöktől; de nem számít mit tesz, biztosítani fogjuk az elkerülhetetlen átmenetünket, ami egy tiszta energia alapú gazdaságba folytatódik.

Bizonyítékként, csak nézzük meg, hogy az olyan közösségek, mint például Salt Lake City, Utah és Boulder, Colorado elkötelezték magukat, hogy 100 százalékban megújuló villamos energiára váltsanak.

Csak a múlt hónapban Kalifornia államban új rekordot állítottak fel a tiszta energiafelhasználásra, és az elmúlt hetekben és hónapokban nagyvállalatok a világ minden tájáról újból megerősítették a tiszta energia iránti elkötelezettségüket, a párizsi megállapodást és azt, hogy az amerikai vezetés is felelős az éghajlatért. A tiszta energia és az éghajlatváltozás lendülete csak tovább folytatódik, és figyelmen kívül hagyja a rövidlátó és rossz valóságot.
Most nekünk kell felvennünk a fonalat ott, ahol a Fehér Ház kilép. Rajtunk múlik, hogy ez a folyamat teljes gőzzel haladjon előre.
Ha az Egyesült Államokban él, kötelezze el magát arra, hogy a helyi önkormányzatot vagy polgármestert arra kényszeríti, hogy megújuló villamos energiát fogadjon el a közösségben. Ha az Egyesült Államokon kívül tartózkodik, kötelezzék magukat arra, hogy nyomást gyakoroljanak vezetőikre, hogy teljesítsék országa párizsi megállapodását, és tartsák mozgásban a folyamatot.

Barátaim, itt az ideje küzdeni, mintha a mi világunk múlna rajta. Mert ez a helyzet. És mert együtt nyerni fogunk.

Tisztelettel,

Al Gore
Alapító és elnök
The Climate Reality Project

 

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.