JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Norvégiában már vége a benzines és dízeles világnak

Egy ideje már egyeztetnek arról a norvég pártok, hogy betiltják a benzines és dízeles autók eladásait az országban, de most úgy tűnik, hogy sikerült is megállapodniuk – írja a portfolio.hu. A norvég napilap, a Dagens Naeringsliv úgy tudja, hogy az ország 4 legfontosabb pártja megállapodott arról, hogy 2025-től már csak elektromos autókat lehessen értékesíteni Norvégiában – írja a lap. Úgy, hogy az ország a világ egyik legnagyobb olajexportőre.

A hírt a két legnagyobb baloldali párt megerősítette, a jobboldali pártok viszont nem. A Tesla első embere, Elon Musk viszont kifejezetten örült a hírnek, a Twitteren ezt posztolta:

Egyébként több országban is terveznek a norvéghoz hasonló lépéseket, de ilyen messzire még senki sem jutott, Indiában vizsgálják annak a lehetőségét, hogy 2030-tól már ne lehessen újonnan forgalomba hozni benzin- és dízelmotorú autókat, és Hollandiában is terveznek hasonlót, megállapodás azonban még egyik ország politikai pártjai között sincs, írja az autonavigator.hu.

Norvégiában már vége a benzines és dízeles világnak - ClimeNewsNorvégia eddig is villanyautó-nagyhatalom volt. Ott már tavaly minden negyedik eladott, illetve forgalomba helyezett személyautó elektromos volt, ezzel világelsők. Ez persze nem meglepő, komoly adókedvezmény és buszsáv-használati “jogosítvány” is jár hozzájuk, továbbá ingyenesen is parkolhatnak, ami (zöld rendszám esetén) nálunk Budapesten és további 5 vidéki városban is adott már.

Adókedvezmény nálunk is említhető: a tisztán elektromos autókra sem regisztrációs adó, sem vagyonszerzési illeték, sem pedig teljesítményadó nem fizetendő, 27% áfa viszont ugyanúgy, ahogyan a többi személyautóra.

Így aztán nálunk egyelőre elképzelhetetlennek tűnik az, amit a norvégok közlekedési stratégiájuk szerint 2025-ben meglépnek. Akkortól ugyanis a személyautóknál, a kishaszonjárműveknél, de még a helyi tömegközlekedésre szánt autóbuszoknál sem lehet majd belső égésű motorost forgalomba helyezni.

A norvég közlekedésfejlesztési terv természetesen már korábban, illetve a 2025 utáni években is erőteljesen támogatni kívánja a villanyautók elterjedését, ahogyan teszi azt ma is. Célja, hogy 2030-ra felére csökkenjen a közlekedésből származó károsanyag kibocsátás. A közúti közlekedés mellett a hajózásban is előtérbe kívánja mozdítani az elektromos meghajtást, amihez természetesen még további töltőhálózat kiépítése is szerepel a tervben.