Árvízkatasztrófa: egyre magasabb a Duna vízszintje Passaunál

A bajorországi Passauban is emelkedik a vízszint, árvízkatasztrófa veszély van, ami aggodalomra adhat okot.

Duna Inn találkozása | ClimeNews

A német BILD beszámolója szerint Passauban is emelkedést mértek a vízszintben, ami óráról órára egyre nagyobb.

A Duna vízszintje a szombati nap folyamán csaknem két méterrel emelkedett, ami most 7,80 métert jelent az árvízi hírszolgálat szerint. Az Inn vízszintje például az elmúlt 12 órában 3,30 méterről 5,40 méterre emelkedett.

Ha bárki azt hinné, hogy ez nem a mi problémánk. Az árvíz a Duna vízgyűjtő területét is érinti!

A hazai folyók vízgyűjtő területén, az elmúlt 14 napban lehullott csapadék összege

Árvízkatasztrófa: egyre magasabb a Duna vízszintje Passaunál | ClimeNews
Árvízkatasztrófa: egyre magasabb a Duna vízszintje Passaunál | ClimeNews
A Németországból és Belgiumból érkező pusztító árvizekről szóló hírek hallatán joggal vetődik fel a kérdés, hogy a felhőszakadások okozta villámárvizeken felül kell-e készülni komolyabb árhullám érkezésére a hazai folyókon?!
📍A vízgyűjtőkön lehullott csapadékösszegek, illetve az egyes folyókon várható vízállás a következő 5 napban.

Árvízkatasztrófa: egyre magasabb a Duna vízszintje Passaunál | ClimeNews

A svájci árvizeket ugyanaz a lassan mozgó, felsőlégköri mélypont okozta (gondoljunk csak az óramutató járásával ellentétes irányú örvényre a sugáráramlatban), amely Németországot, Belgiumot és Hollandiát is sújtotta. Ezek az események egyre gyakoribbak lesznek a melegebb világban. Most kell cselekedni! – Dr. Jennifer Francis

Forrás: eumet.hu – vizallas
Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.