A nagyobb halakkal kell foglalkozni

A pandémia puszta pattanás az elefánt hátán, összehasonlítva az északi -sarkvidéki olvadás lehetőségével és a Kék -óceán esemény okozásával az év végén – ami viszont 6 fokos vagy annál magasabb hőmérséklet -emelkedést okozhat.

Úgy gondolom, hogy a Kék Óceán eseménynek jóval több jelentősége van, mint szimbolikus. A Kék Óceán esemény az ipari civilizációt szimbolizálja. Szimbolizálja a muszáj gyorsabban menni mentalitást, amely egyre gyorsabban visz minket a szakadék felé. Tehát lehet – lehet, nem mondom, hogy igen – nagyon is megteremtheti azokat a feltételeket, amelyek mellett nem lesz élőhely az embereknek egy, két, vagy három éven belül, mindenesetre nagyon rövid időn belül.

A nagyobb halakkal kell foglalkozni | ClimeNews

A járványok csupán pattanás az elefánt hátán, ha összehasonlítjuk azzal a lehetőséggel, hogy a sarkvidék elolvad, és még ebben az évben kék óceáni eseményt okoz – ami viszont 6 Celsius-fokos vagy annál is nagyobb hőmérséklet-emelkedést okozhat.

https://www.fasterthanexpected.one/tag/blue-ocean-event/

Ez tovább súlyosbítaná a már most is tapasztalható éghajlati káoszt és szélsőséges időjárási viszonyokat, és minden valószínűség szerint a bolygó összes gerinces állatának kihalásához vezetne. Ez a hirtelen klímaváltozás a permi kihaláshoz hasonlítható, amikor a földi élet 90%-a kipusztult. Röviden, sokkal nagyobb halakkal kell foglalkoznunk – sokkal többel, mint pattanásokkal az elefánt hátán.

https://www.britannica.com/science/Permian-extinction….

Emellett nem szabad szem elől tévesztenünk a fenyegető energia- és erőforrás-válságot sem, amely a következő évtizedben biztosan bekövetkezik. Amint a fosszilis tüzelőanyagok és más kritikus ásványi anyagok kimerülnek, a társadalom nem lesz képes kielégíteni hatalmas energiaéhségét – a gazdasági és társadalmi összeomlás küszöbön áll, ahogyan azt 1972-ben a MIT 27 kutatója megjósolta a 30 millió példányban eladott könyvükben, melynek címe ‘A növekedés határai‘.

https://donellameadows.org/…/a-synopsis-limits-to…/

Ha tehát a sarkvidéki olvadás és a Kék Óceán esemény nem okozza az összeomlásunkat, akkor az anyatermészetnek megvan a biztosítéka arra, hogy a nem túl távoli jövőben kimerítse az összes kritikus energia- és ásványi nyersanyagforrásunkat. Úgy is mondhatnánk – az anyatermészet üt utoljára.

https://ourfiniteworld.com/…/why-collapse-occurs-why…/

Összefoglalva, itt az ideje, hogy abbahagyjuk a viszonylag kis pattanások miatti bosszankodást, és nézzük az egész elefántot annak, ami, és azt mondjuk ki, hogy – sokkal nagyobb halakkal kell foglalkoznunk

T A McNeil
CEO Alapító
First Financial Insights Inc.

Megjelent: The New York Times, 2021. július 26.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.