Az éghajlati célok magyarázata

Az úgynevezett éghajlati célok nem célok, hanem utolsó, ellenséges határok visszatérés nélkül.

Az éghajlati célok magyarázata | ClimeNews - Hírportál

Felróni ezeket a határokat mint „célok” a legveszélyesebb, egy hamis biztonságot adó szépítő kifejezés lehet annak érdekében, hogy a Föld kizsákmányolását a lehető legnagyobb mértékben kiterjesszék.

„Nincs afelől kétségem, hogy minden problémánk, különösen környezeti problémáink alapvető forrása a népességnövekedés” Sir David Attenborough

Tehát, ha alapvető forrásként van meghatározva és a klímaváltozás hajtómotorjaként, akkor világossá kell váljon végre mindenkinek, hogy minden környezetvédelmi tett előtt kell lennie egy ezzel kapcsolatos intézkedésnek, különben rövid idő és hiábavalóvá lesz az eddig megtett út. A klímaváltozás tulajdonképpen csak egy tünete az általános ökológiai túlterhelésnek! Ennek megfelelően, a kezelést párhuzamosan ki kell terjeszteni a kiváltó okok megszüntetésére is.

„Környezetünk és erőforrásaink pusztulását nem lehet megállítani anélkül, hogy megállítanánk a világnépesség növekedését és végül csökkenésbe fordítanánk. Garantálnunk kell a nőknek saját reproduktív döntéseiket.” – Henry Way Kendall (1926 – 1999) fizikus

Sajnos még mindig vannak olyan emberek, akik a jelenlegi klímakatasztrófa helyzeten köszörülik a nyelvüket, mert a valóságból képtelenek feldolgozni a helyzet komolyságát. Továbbá nem értik az alapvető összefüggéseket, például: ha a légkört szemetesnek használjuk, és teleokádjuk üvegházhatást okozó gázokkal, korommal stb. egyszóval mindenféle szeméttel, akkor ne csodálkozzunk, hogy maszkban kell járni mint a szeméttelepen! Nekik küldöm ezt a rövid írást, remek grafikával.

Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.