Globális politikai „elit” = emberiség elleni bűnözők gyülekezete?!

Rég nem írtam, de ezúttal nem fogom vissza magamat, mert az unokáimról van szó! Ilyenkor se Istent, se embert, pláne politikust nem ismerek…

Globális politikai „elit” = emberiség elleni bűnözők gyülekezete?! | ClimeNews

Amikor egy tizenhat éves, svéd leányzó (Greta Thunberg) nyilvános fellépései és mondanivalója ellen egyébként normálisnak vélt politikusok részéről akkora gyűlöletkeltő hadjárat indul, mint általában a másként gondolkodók ellen, józan ésszel pontosan tudnunk illene, hogy:

– A klímaváltozás nem kitaláció, mert cáfolhatatlan tények tömege bizonyítja, míg az ellenkezőjét csak hiedelmek, összevissza dumák. Lásd: https://www.portfolio.hu/…/zajlik-a-nepbutitas-orult-kulonb… Esetleg vájtfülűeknek: https://www.economist.com/…/the-past-present-and-future-of-…
– Arról nem tehetünk, hogy vadbarom politikusok nem tudják (legyünk optimisták: nem akarják tudni?), mi a különbség az időjárás és a klíma (azaz éghajlat) között. A vita csak azon lehet(ne), mennyi a klímaváltozásban az emberiség szerepe (számtalan egybehangzó, tudományosan megalapozott számítás szerint több mint 70%). De azon nem, hogy van, létezik. És azon sem, hogy milyen tragikusak a következményei. Uraim, aki homokba dugja a fejét, az húzzon a sunyiba!
– Azt viszont pontosan tudják (ebből élnek vígan, óriási rutinjuk van benne) hogy az egyszerű szavazókat hozzájuk illő egyszerű kijelentésekkel kiválóan lehet hülyíteni, szalonképesen fogalmazva: manipulálni. Hosszasan idézhetném ezeknek a csökött agyúaknak az aranyköpéseit a környezetrombolás (ezen belül a klímaválság) kapcsán, mert nem szégyellik saját hülyeségüket médianyilatkozataikkal is dokumentálni. Nyilván, mert büntetlenül tehetik…
– Milyen érdekes: ha egy politikus dokumentáltan orbitális hülye, az nem rombolja a saját imázsát, de ha valakit ő nevez hülyének, az jó hatásfokkal karaktergyilkosság lesz. Még mindig érvényesül a közvéleményben eszerint a régi mondás:

akinek az Isten hivatalt adott, annak észt is adott hozzá?!

Szóval a svéd kislány korához való határozottsággal kíméletlenül elküldi a komplett uralkodó „elitet” melegebb égtájakra, mert képtelenek egyről a kettőre jutni a fokozódó klímaválság ügyében, és csak mismásolnak, mellépofáznak. Na persze, cserében az „elit” tartja a markát az őt kormányzati pozíciókba emelő, és ott tartó üzleti érdekcsoportoknak – amelyeknek abszolút nem érdeke, hogy érdemi közbeszéd és ellenlépések célpontja legyen a klímaválság. Hiszen befuccsolnának a zsíros üzletek (fosszilis energiaipar, autóipar, stb.), amelyeknek a profitját ők (kevesen, mindössze az emberek 1%-a) vágják zsebre – miközben a költségek (pl. környezeti károk) döntő részét szétterítik a társadalom többi tagja (a 99%) között. Miért ne tennék – jogszerű, hiszen a jogszabályokat is ők diktálják a kormányoknak. Ezt nem én találtam ki – ennek akkora szakirodalma van, hogy ember legyen a talpán, aki feldolgozza. Én megtettem… aki akar, járjon utána. Például a környezet- és társadalomrombolás következményeit mégis ki szívja meg ezek után? Naná, hogy nem az „elit”. Legalábbis rövidtávon, mert hosszú távon nincs menekülés előle senkinek, bármit is álmodoznak csalafinta módon összelapátolt vagyonaik tetején ücsörögve…

Szóval, aki a csatolt cikk(ek) elolvasása (és megértése!) után is úgy véli, kamu a klímaváltozás, és az ezzel járó számtalanféle környezet- és társadalomrombolás, az én szememben (az enyémben is! a szerk.)

emberiség elleni

bűnözésben társtettes – azaz emberiség elleni bűnöző… Köztörvényes gazember, mint a svéd kislány által ezzel megvádolt komplett politikai „elit” is. Winston Churchill mondása ideillik:

A politikus a következő választásra gondol, az államférfi a következő generációra.

Ebből kiindulva: nem kéne már „gondolkodni, Béláim?”

Dr. Dinya László – egyetemi tanár 

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.