Extrém hőségriasztás több tucat tartományra

A thaiföldi hatóságok több tucat tartományra extrém hőségriasztást adtak ki.

A thaiföldi hatóságok szombaton az ország nagy részén, köztük a fővárosban, Bangkokban arra figyelmeztették a lakosokat, hogy a rendkívüli hőség miatt ne menjenek a szabadba.

Thaiföldön több tucat tartományra extrém hőségriasztás

Ázsia egyes részein ebben a hónapban rendkívüli hőségről számolnak be, egyes országokban rekordokat döntögető hőmérsékleteket mértek. Bangladesben és India egyes részein a rendkívüli hőség miatt megugrott az áramigény, ami több millió ember számára okoz áramkimaradásokat és áramhiányt.

Bangkok Bagna kerületében a hőmérséklet elérte a 42 Celsius-fokot (100 Fahrenheit), míg a hőindex – amely a relatív páratartalmat is magában foglalja, és azt méri, hogy milyen a hőmérséklet érzése – rekordot döntött, 54 Celsius-fokot (129 F), a meteorológiai hivatal szerint.

A hatóságok figyelmeztették a lakosokat, hogy kerüljék a szabadtéri tevékenységeket, és óvakodjanak a hőguta veszélyétől.

“Néha a 7-11-es kisboltba menekülök… a hőség elől” – mondta a 67 éves Amporn Supasert, egy bangkoki grillcsirkeárus.

A thaiföldi katasztrófavédelmi és kárenyhítési hivatal szerint a hőmérséklet szombaton legalább 28 tartományban meghaladja majd a 40 Celsius-fokot.

A közelmúltban tapasztalt rendkívüli hőség megdöntötte az áramfogyasztási rekordokat: az ország április 6-án több mint 39 000 megawattot fogyasztott, ami meghaladta a tavaly áprilisi 32 000 megawattos rekordot – mondta Anucha Burapachaisri kormányszóvivő.

“Ami most történik, azt a klímaváltozás okozza, amely befolyásolja a rendellenes (időjárást) és egy olyan jelenséget, amelyet szélsőséges időjárásnak nevezünk” – mondta a Reutersnek Mathinee Yucharoen, a Prince of Songkhla Egyetem parti oceanográfia és klímaváltozás kutatója.

Forrás: Panu Wongcha-um, Juarawee Kittisilpa és Napat Wesshasartar tudósításai; a szerkesztést Kim Coghill végezte. – Reuters


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.