A szex tabutéma az egész világon

Menj csak el egy bevásárlóközpontba, és próbáld meggyőzni az embereket, hogy ne vásároljanak új dolgokat! Sokkal könnyebb felismertetni, hogy megvan a joguk, s meglehet a tudásuk és lehetőségük a családtervezésre.

Senki sem szeret a szaporodási ráta csökkentéséről beszélni. Nagyon intim dolognak tűnik, nagyon kényes téma. Én valójában ezt tartom könnyebbnek.

A szex tabutéma az egész világon | Climenews - Hírportál

William Ryerson 1998-ban hozta létre és azóta vezeti a Population Media Centert. A PMC-vel együttműködő Population Institute (Washington, DC) elnöke is 2008 óta. Biológiából doktorált a Yale Egyetemen és több mint 40 év szakmai tapasztalata van a reproduktív egészség, társadalmi és viselkedésbeli változások, kommunikáció terén.

Százmilliók vágyálma, hogy kevesebb gyerekük szülessen, az éretlen zöldek mégse törődnek a fogamzásgátlást nélkülözők nyomorúságával. Pedig ez a messze leghatékonyabb klíma-, környezet- és természetvédelem. Ráadásul ez alapvető humanitárius és emberi jogi kötelesség is, és kulcs a nők egyenlőségéhez és a szegénységből fölemelkedéshez. Ehhez csak több demokrácia kell, a lányok tanulási lehetőségei és a fiatal nők felszabadítása.

Ezzel szemben a fogyasztás csökkentését nemigen akarják az emberek, ezért hatalmi eszközök, tiltások, megszorítások stb. kellenek hozzá.

A PMC már félmilliárd embert segített az egészségesebb életben félszáz országban a családtervezés témáját nem elkerülő tévé és rádió sorozataival.

 


8 milliárd angyal – dokumentum film (részlet) – Főszerepben a Föld

Videóátirat

A szex tabutéma az egész világon, annak ellenére, hogy csak azért vagyunk itt, mert a szüleink szexeltek.

Egyértelműen minden faj alapvető viselkedésformája a szaporodás, de a társadalmunk egy nagyon nehezen megbeszélhető témává tette.

Úgy gondolom, valójában könnyebb csökkenteni a szaporodás ütemét, mint a fogyasztást.

A legtöbb ember többet akar fogyasztani, javítani akarja az életminőségét. Különösen a szegények, akik növelni akarják a fogyasztásukat, hogy tisztességes életminőségben élhessenek.

Úgy vélem, az embereknek nehezebb feladni a dolgaikat, mint csökkenteni a [tervezett] családjuk méretét.

Nagyon rosszak vagyunk abban, hogy abbahagyjuk a dolgaink használatát. Nem adjuk fel a dolgainkat, mindegy mit mondanak mások.

Menj csak el egy bevásárlóközpontba, és próbáld meggyőzni az embereket, hogy ne vásároljanak új dolgokat! Nem könnyű.

Ehhez képest könnyebb meggyőzni az embereket, hogy megvan a joguk és a képességük, hogy meghatározzák gyermekeik számát, és hogy mikor foganjanak. És annak biztosítása, hogy meg is tehessék.

Senki sem szeret a szaporodási ráta csökkentéséről beszélni. Nagyon intim dolognak tűnik, nagyon kényes téma.

Én valójában ezt tartom könnyebbnek.

És gazdasági válságok idején a családok mérete csökken.

Szóval nagyon jók vagyunk a családméretünk alakításában, mindenféle okok mentén.

Nos, itt egy nagyon jó ok.

Mivel az emberiség nem cselekedett olyan gyorsan, mint kellett volna, hogy megállítsa a népességnövekedést, amikor még csak 3 milliárd volt, most már 7,5 milliárdan vagyunk, és sokkal súlyosabb a probléma.

Minden embernek nagyobb a terhelése, mint a korábbiaknak, mert az emberek ahhoz elég okosak, ezért előbb a könnyebben megszerezhető erőforrásokat éltük fel.

Most már több kilométernyi óceánon és óceáni talapzaton kell átfúrnunk, hogy olajhoz jussunk, vagy sarkköri tundrán kell fúrnunk.

Szóval ahogy nő a népesség, a hatás még nagyobb lesz, mert először a könnyen hozzáférhetőt használtuk el, és most a nehezen megszerezhetőt kell használnunk, hogy egyáltalán megőrizzük az életmódunkat.

Ezerszer gyorsabban irtjuk a fajokat, mint a fajpusztulás természetes üteme.

Forrás: BOCS Civilizációtervezés Alapítvány – HÍREK

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.