Meddig maradhat fenn az emberiség?

Döbbent arcok a Föld napján bemutatott dokumentumfilm, az Emberek bolygója elején.

Meddig maradhat fenn az emberiség? | ClimeNews - Hírportál

Meddig maradhat fenn az emberiség? Járókelőknek szegezi a kérdést Michael Moore dokumentumfilmes Los Angeles utcáin. Az emberek megdöbbent arcaival és bizonytalan válaszaikkal kezdődik az Emberek bolygója (Planet of the Humans), aminek premierjét az 50. alkalommal megtartott Föld napjára időzítették.

A YouTube videómegosztó oldalra már felkerült a nagyon is hétköznapjainkba vágó alkotás, ingyen nézhetjük meg a filmet. Azt a kérdést járja körül, hogy mi történik akkor, ha a szélerőművek, a napelemek és más zöldenergia-projektek nem lesznek elegendőek ahhoz, hogy megmentsék a bolygót és az emberiség nem lesz képes fenntartani mostani életmódját.

Úgy tűnik, hogy elveszítjük a harcot. Nagyon nagy bajban vagyunk

– mondta az Oscar-díjas amerikai rendező, Michael Moore, aki a Jeff Gibbs írta és rendezte film producere.

A film egy észbontó ellentétre világít rá, készítőik ugyanis azzal érvelnek, hogy

a fő környezetvédő mozgalmak kiszolgálják a vállalati érdekeket,

a nap- és szélerőművek alkotórészei, valamint az elektromos gépkocsik pedig túlságosan támaszkodnak az erdőirtásra és az előállításukhoz használt energiát szénből és gázból nyerik.


“a fő környezetvédő mozgalmak kiszolgálják a vállalati érdekeket”
“jobb megközelítés lenne, ha az embereknek kevesebb gyermekük lenne. A végtelen növekedés egy véges bolygón öngyilkosság!”

Tudsz még olyan szervezetet, amelyik ezzel a jobb megközelítéssel dolgozik közel fél évszázada?

BOCS Civilizációtervezés Alapítvány / BOCS Global Think Tank FoundationA BOCS Civilizációtervezés Alapítvány 1975 óta (ld. Környezetvédelmi Lexikon, Akadémiai Kiadó, 1993, 2002) dolgozik a jövő generációkért (minden gyermek kívánt, minden terhesség tervezett), a fogamzásgátlás emberi jogáért (ENSZ, 1968), az első másfél évtized félillegális módján ma is iroda és alkalmazottak nélkül, önkéntesen, apró támogatásokból.

Nem ingyen adományt kérnek, karbonsemlegesítik, klímabaráttá ellentételezik érte a támogató életvitelét.

Önkénteseket is szívesen fogadnak: BOCS Civilizációtervezés Alapítvány – Önkéntesség


“Amit zöld, megújuló energiának és ipari civilizációnak nevezünk, az egy és ugyanaz. Kétségbeesett intézkedések, amik nem a bolygót, hanem az életmódunkat mentik meg” – mondja Gibbs a filmben.

Meddig maradhat fenn az emberiség? | ClimeNews - Hírportál

A rendező szerint jobb megközelítés lenne, ha az embereknek kevesebb gyermekük lenne. “A végtelen növekedés egy véges bolygón öngyilkosság” – fejtegeti Gibbs.

 

A több éven át készült filmben tudósokkal, gyárosokkal, környezetvédő aktivistákkal készítettek interjúkat, felkerestek szélerőműveket, naperőműveket, biomasszaüzemeket, és bemutatták azokat a vállalatokat, amik együttműködnek és befektetnek zöldenergia-kezdeményezésekbe.

Moore hangsúlyozta, hogy sok emberhez hasonlóan maga is jó gondolatnak tartotta az elektromos autókat, de nem gondolt arra, hogy honnan érkezik az elektromos energia.

Meddig maradhat fenn az emberiség? | ClimeNews - Hírportál

“Úgy véltem, hogy a napelem örökké tart. De nem tudtam, mi történik a gyártásakor” – mondta, hozzátéve, hogy előállításukhoz olyan alapanyag szükséges, mint a kvarc és fosszilis energia.

Moore és Gibbs elismerte, hogy filmjükben sivár kilátásokat vetnek fel, de azt remélik, hogy párbeszédet indítanak el. A filmben nincs mindenre válasz, de arra ösztönöz bennünket, hogy másként gondolkozzunk.

Az alkotók emlékeztettek arra, hogy a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozások és a légi közlekedés visszaesése megmutatta, milyen gyorsan megérzi a bolygó egy változás előnyeit.

Források: Euronews
Website: https://planetofthehumans.com/
FB: https://www.facebook.com/PlanetoftheHumans/
BOCS – BLOG

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.