100 000 tisztán elektromos kisteherautót rendelt a Riviantól az Amazon

100 000 tisztán elektromos kisteherautót rendelt a Riviantól az Amazon – számolt be róla számos hírportál a kereskedelmi óriáscég Twitter-bejegyzésére, illetve a kiadott sajtóanyagra hivatkozva.

100 000 tisztán elektromos kisteherautót rendelt a Riviantól az Amazon | ClimeNews

A hír nem csupán azért érdekes, mert ez egyben az eddigi legnagyobb megrendelés, amit valaha elektromos meghajtású áruszállító tehergépjárműre leadott egy vállalat, hanem azért is, mert eddig fogalmunk sem volt arról, hogy az alig egy éve ismert start-up egy ilyen járművön is dolgozik. A Rivian tavaly ősszel mutatta be R1T elnevezésű pickupját, amelyre hihetetlen specifikációnak köszönhetően – és mert az amerikai piacnak óriási szüksége lenne már egy kibocsátásmentes platós kocsira – hamar felfigyelt a világ. Nem sokkal később kiderült, hogy ugyanazon a platformon egy SUV is készül, R1S néven, ami hasonlóan praktikus járműnek ígérkezik. Azóta a cégnek sikerült egy gyárat is találnia Illinois államban, és a nyáron az alkatrészgyártás is megkezdődött, így a Riviannak komoly esélyei vannak megelőzni a Teslát egy villanyos pickup piacra dobásával.

100 000 tisztán elektromos kisteherautót rendelt a Riviantól az Amazon | ClimeNewsA csomagszállító kisteherkocsik megrendelésének híre azonban megelőzte magának a járműnek a bemutatóját, ám az Amazon azt ígéri, hogy hamarosan bővebb információkat is megtudhatunk a Rivian harmadik modelljéről. A specifikációk egyelőre tehát nem ismertek, az viszont kiderült, hogy legelső darabok 2021-ben állnak szolgálatba a kereskedelmi cég flottájában, annak a Climate Pledge klímavédelmi stratégiának a részeként, amelyet Jeff Bezos vezérigazgató tegnap jelentett be Washington D.C.-ben. Eszerint az Amazon 2040-re teljes mértékben karbonsemlegesen fog működni, tíz évvel megelőzve a párizsi egyezmény célkitűzését. Amint az összes darab magára ölti a prime logós köntöst 2030-ra, a 100 000 elektromos futárautó évente 4 millió tonnányi szén-dioxidtól fogja megmenteni a légkört.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a fényszórók miatt egy kicsit a Honda retro villanyautójára hajazó kisteherautó exkluzívan az Amazonnak épül-e, vagy más cégek is kérhetnek belőle, de a Rivian termelésének beindulását csettintésre megoldotta az Amazon: garantált a kereslet, nem kell aggódni a méretgazdaságosság miatt, és az akkumulátor-beszerzést is versenyképes áron meg lehet oldani. Az Amazonnak egyébként azon sem kell aggódnia, hogy nem érkeznek meg időben, vagy nem lesznek megfelelőek a járművek, hiszen a Rivian egyik legnagyobb befektetőjeként alapos rálátása lesz a belső céges folyamatokra.

 

Forrás: Villanyautósok

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.