Ítéletidő Ausztriában 160km/h-s széllökések

160 kilométer per órás széllökésekkel söpört végig a Petra nevű ciklon Stájerországban, Salzburgban és környékén pedig a hóesés okozott fennakadásokat.

Ítéletidő Ausztriában 160km/h-s széllökések | ClimeNews - Hírportál

A jeges úton járművek csúsztak össze, egy kidőlt fa miatt le kellett zárni a Hüttau és Pöham közötti vasúti szakaszt. Az osztrák rendőrség közlekedési központja szerint az A10-es autópályán télies útviszonyokkal kell számolni, annak ellenére, hogy a hókotrók folyamatosan takarítják az utakat.

Salzburg tartomány egyes hegyi útszakaszain és hágókon kötelezővé tették a hólánc használatát. A kiadós mennyiségű hó és az erős szél miatt az északi Alpokban az erdőhatár fölött nagy a lavinaveszély.

Stájerországban szerda délelőtt 800 háztartásban nem volt áram. Több útszakaszon kötelező a hólánc használata.

Kedden mintegy 11 ezer háztartás maradt áram nélkül Felső-Ausztriában, a német határhoz közeli területeken volt a legrosszabb a helyzet. Az osztrák régió több síterepét is lezárták, a viharos szél miatt a síliftek sem közlekedtek.

„Azok a vendégek, akik előre befizették a heti síbérletet, sajnálják a veszteséget, és nem mindig mutatkoznak megértőnek, de az első a biztonság” – mondja egy közép-ausztriai síterep vezetője.

A magasabban fekvő területeken nőtt a lavinaveszély. A síelőket azonban még ezek a körülmények sem tántorították el:

„Hozzá vagyok szokva a téli túrázáshoz” – mondja ez az osztrák turista. “A síelés szabadtéri sport, és az embernek fel kell arra készülnie, hogy a nap nem süt mindig.”

Az ítéletidő egész Ausztriában fennakadásokat okozott. A vihar fákat csavart ki, tetőket és autókat rongált meg. A tűzoltókat csaknem 500 esethez hívták ki.

Forrás: Euronews

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.