Elképesztő fotók Hoover Beach nyaralóházairól

Döbbenetes, mit produkált egy hóvihar és egy tó a partján álló házakkal. Elképesztő fotók készültek az Egyesült Államok északi részén fekvő Hoover Beach nyaralóházairól.

Elképesztő fotók Hoover Beach nyaralóházairól | ClimeNews - Hírportál

A Nagy-tavak egyikének, az Erie-tónak a partján álló nyaralótelep házait ugyanis a hétvégén teljesen belepte a hó és jég. A környéken már csütörtök óta esett a hó, ami a hétvégére szélviharral párosult, a különösen erős szél és a tavak extrém méretű hullámai pedig az Erie-tó és az Ontario-tó partján álló épületeket 16-18 óra alatt szó szerint jégpáncélba fagyasztották.

A Buffalo-tól alig harminc perc kocsiútra fekvő öböl lakosai közül sokan arra ébredtek, hogy házaikban teljes a sötétség, mivel az ablakokra rakódott jég a fényt is elzárta. A hosszú és hegyes jégcsapok főként az ajtók és ablakok kereteire rakódtak rá, de a fákat sem kímélték.

Winter storm New York2020Winter storm New York2020Íme a szomszéd háza 2020Winter storm New York 2020Winter storm New York 2020Winter storm New York2020Winter Weather New York 2020Az egyik behavazott-jegesedett ház

A meteorológusok szerint a jelenség egészen szokatlan, főleg, mivel az idei tél a megszokottnál enyhébb volt a tavaknál. Ez magyarázza azt is, miért lehettek ekkorák a hullámok – a tó tetején nem volt ott az általában meglévő téli jégpáncél, így a szél a szokásosnál is nagyobbra korbácsolhatta őket.

Az egyik háztulajdonos az NBC hírcsatornának úgy nyilatkozott, a házán 30-90 cm közötti jégpáncél van – így a károkat sem tudják felmérni, míg ez le nem olvad. A szomszéd házba teljesen lehetetlen volt bejutni, a jég majdnem a tetőig ér. Ahhoz, hogy mégis bemehessenek, jégvágóval kellett a hátsó ajtónál lyukat ütniük.

A jég súlya egyébként nagy – sokan félnek tőle, hogy beszakad alatta a tető, vagy akár az egész faszerkezet, főleg, ha a napokban várt esőnek köszönhetően a jégtömeg még tovább nő.

A rendőrség közben arra kérte a közelben élőket, hogy hagyják abba a településre való bejárást, ha csak azért jönnek, hogy megnézzék a különleges házakat.

Forrás: Euronews
Képek: Winter storm New York2020.Associated Press. All Rights Reserved.Jeffrey T. Barnes

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.