Greta Thunberg – Csatlakozom az ENSZ Klíma Akció Csúcsához New York-ban

Jó hírek! Csatlakozom az ENSZ Klíma Akció Csúcsához New York-ban, a COP25-höz Santiago-ban és más eseményekhez útközben.

Greta Thunberg - Csatlakozom az ENSZ Klíma Akció Csúcsához New York-ban | ClimeNews

Fölajánlottak egy utazást részemre egy 20 méteres versenyhajón, a Malizia II-n. Át fogunk vitorlázni az Atlanti Óceánon az Egyesült Államokból New Yorkba Augusztus közepén.

A tudomány egyértelmű. El kell kezdenünk élesen lefelé hajlítani a kibocsátási görbét legkésőbb 2020-ban, hogyha még mindig szeretnénk rá esélyt, hogy a 1,5 Celsius-fokos globális hőmérséklet-emelkedés alatt maradjunk. Még mindig megvan az az időablak, amikor a dolgok a kezünkben vannak. De ez az ablak hamar bezárul. Ezért döntöttem úgy, hogy megteszem most ezt az utat.

Az elmúlt év során fiatalok milliói emelték föl a hangjukat, hogy ráébresszék a világ vezetőit a klíma és az ökológiai krízisre. A következő hónapok során a New York-i és a Chile-i Santiagoi események azt mutatják, hogy figyeltek.

Sok más fiatallal együtt az amerikai kontinensen és a világban ott leszek, még ha az út hosszú és kihívásokkal teli is lesz. Hallatni fogjuk a hangunkat. A jövőnk a tét, szóval az a minimum, hogy beleszólhassunk.

A tudomány egyértelmű, és mi, gyerekek csupán ez alapján a tudományos konszenzus alapján kommunikálunk és cselekszünk. És az a követelésünk, hogy a világ egyesüljön a tudomány mögött. (A tudomány állásfoglalásai a Tudástanúsítványban itt a ClimeNews-on, a szerk.)

Greta Thunberg


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.