COP28 – Éghajlat-változási Csúcstalálkozó napról napra

Ez a 28. Éghajlat-változási Csúcstalálkozó, hogy az országok képviselői, összesen több mint 36 ezer delegált – hivatalos tárgyalók, megfigyelők és a média képviselői – két hétre, november 30. és december 12. között összegyűlnek, értékelik az eddig elért eredményeket és megvitatják, milyen klímavédelmi lépésekre lenne szükség a jövőben.

Magas szintű nemzeti nyilatkozatok (Élő) – 2023.12.01.

Az éghajlatváltozás finanszírozásának átalakítása (Élő) – 2023.12.01. – 12.00-tól

Csatlakozzon hozzánk élőben az Éghajlat-változási Világtalálkozó pénzügyi ülésszakához, amely az éghajlat-változási fellépés kritikus eszköze. A globális vezetők együtt fognak dolgozni azon a célon, hogy az éghajlat-politika finanszírozását rögzítsék, és biztosítsák, hogy az megfizethető, elérhető és hozzáférhető legyen.

Az élelmezési rendszerek átalakítása az éghajlatváltozással szemben (Élő) – 2023.12.01.

Megnyitó ceremónia – 2023.11.30.

A COP28, az év legnagyobb éghajlati találkozója ITT van. A COP28 során a világ összefog, közösen cselekszik, és cselekvőképes megoldásokat kínál az éghajlati válságra.

A részes felek konferenciája 28. ülésének megnyitása – 2023.11.30.

A színpad készen áll, a világ pedig vár. Kövesse figyelemmel az Éghajlat-változási Világcsúcsot, amint törekvéseinkből tettek, ígéreteinkből pedig előrelépés lesz.

Majlisz sajtótájékoztató – 2023. november 29.

A várakozásnak majdnem vége. A világ éghajlati előrelépést követel, a COP28-nak ezt kell megvalósítania. Össze kell fognunk, cselekednünk kell, és eredményeket kell elérnünk, hogy újragondoljuk, újraindítsuk és újra a középpontba helyezzük az éghajlat-változási menetrendet.