Nem akarunk többen lenni

Az, hogy mindenkinek jusson elég étel, magában foglalja azt is, hogy nem akarunk többen lenni, mint amennyit biztonsággal el tudnak tartani a bolygó véges erőforrásai, beleértve a termőterületeket.Nem akarunk többen lenni - ClimeNews - Hírportál

Már így is maximálisan kihasználjuk azokat, olajzabáló gépekkel műveljük, műtrágyázzuk, és a legmagasabb terméshozamú, legkényesebb haszonnövényeket termesztjük, miközben pusztulnak a talajok, a klímaváltozás miatt egyre szélsőségesebb időjárással kell szembenéznünk, és egy-két évtizeden belül klímakatasztrófa és az olcsó olaj elfogyása várható.

Nem akarunk többen lenni - ClimeNews - HírportálMás szóval, a jövő nem lesz jobb, sőt, minden valószínűség szerint rosszabb lesz, csak ez sokaknak nem tetszik. Ezért továbbra is kamatokat várnak a pénzüktől, (részben emiatt) a gazdasági növekedést hajszolják, valamint a piacok bővülését, miközben a népességnövekedésre pozitív, vagy semleges folyamatként tekintenek. Pedig egy véges erőforrásokkal rendelkező bolygón, ahol már tisztán látszik a legkritikusabb erőforrások fogyása, ideje volna ráébredni, hogy már nem igaz, hogy a jövő csak jobb lehet, mert már rég túlnőttünk a kereteinken, így az életszínvonalunk megtartása és javítása csak mennyiségi csökkenés, majd szintentartás mellett kivitelezhető.

Ideje kollektívan ráébrednünk, hogy a több nem jobb, sohasem volt az, és a túl sok csak rosszabb lehet.

Kántor Sztella Nóra

 


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...

...a megalapítása óta karbonsemleges módon fenntartott ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről és a légköri szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.