De ez tényleg a játék végét jelenti?

Antarktisz, a világ legnagyobb fagyasztója olvad. A Földet elítélték. Hogyan fognak harcolni az emberek, mielőtt a városunkat elárasztják? És fogy az idő.

Na ez rémisztő volt, ugye? De így szerez a legtöbb ember információkat a klímaváltozásról.

Most nem azt mondjuk, hogy a tudomány pontatlan.

Igen. Van egy probléma, ami megemeli a szén-dioxid mennyiségét a levegőben. Ami a történelem során megy le és fel.

Itt van, ahol megjelenik az ember. És itt van, ahol elkezdtük égetni az kőolajat, és a szenet és itt vagyunk ma.

Valójában az aktuális szén-dioxid szint 490ppm. Nos, igen ebben megegyezhetünk ez probléma.

De ez tényleg a játék végét jelenti? Vagy vannak megoldások ennek kezelésére.

Globális Felmelegedés

Több mint negyven éve van jelen a közszférában.

“Úgy tűnik hogy a légkörünk melegszik” De ez baj?

Nos, számolva pár fok emelkedéssel a Föld hőmérséklete megolvasztja a jégsapkákat.

De még senki sem térképezett fel konkrét megoldásokat a globális felmelegedés visszafordítására.

Nos, mostanáig.

Paul Hawken, környezetvédő egy kis szervezetet indított Sausalitoban, hogy feltérképezze a megoldásokat.

Elnevezte „Visszafordítás Projektnek”

A Visszafordítás egy alapvetően katonai kifejezés, ami a katonai erő méretének csökkentését jelenti de, Ő úgy értelmezte, hogy a Visszafordítás az a szén-dioxid mennyiségének csökkentését jelentse a légkörben. Egyúttal a Visszafordítás meghatározta a célt.

Ez volt, ami alapvetően hiányzott a klímaváltozásról szóló beszélgetésekből.

Nem volt elég pénzük, így felhívták az egyetemeket KORREKCIÓ: 22 országból, 6 kontinensről felsőfokú végzettségű egyetemisták vettek részt a Visszafordítás kutatásában, ösztöndíjakkal és 120 tanácsadó segítségével hozták létre.

100 a „kéz a kézben” és „praktikus” megoldás a globális felmelegedés megfordítására.

Mit csináltak?

Számításokat végeztek. Rangsorolták a megoldásokat a szén-dioxid felhasználás alapján. Mennyi gigatonnát engednek ki 2050-ig konzervatív forgatókönyv alapján (a szokásos üzleti tevékenységben). Kiderítették mennyibe fog ez kerülni a következő 30 évben, és mennyi lesz a nettó megtakarításuk. És mindezen adatok egy szakértő által felülvizsgált kutatáson alapulnak.

Ezek a megszokott képek amiket látunk amikor beszélünk a klímaváltozásról. De ez sokkal több.

Lássuk néhány Visszafordítási megoldást és próbáljuk megtörni a kliséket.

Fásítás: Új erdők létrehozása amilyen még nem volt. A 100-ból a 15. helyen szerepel, 392 milliárd dollár a potenciális megtakarítás.

Nagy sebességű Vasút ami kizárólag elektromossággal és nem dízelel üzemel. Vezetéshez, repüléshez vagy hagyományos vasúttal ami a leggyorsabb út két pont között, hogy megtegyük ami néhány száz mérföldnyire vannak egymástól és akár 90 százalékkal lecsökkentik a szén kibocsátást. Nagy sebességű vasút drága és a kiegyenlítés nagy versenyképességet igényel, de a fenntartható szállítási rendszer fontos alkotó eleme lehet és vitalitást hoz a városközpontokba.

A világon senki nem ismeri jobban a földgazdálkodást, mint a őslakos közösségek. Régóta ők állnak az ellenállás élvonalában az erdőirtások ellen, ásványi olajok és gáz kitermelése és a mono növényi ültetvények kiterjesztése ellen. Ellenállásuk megakadályozza a föld bázisú szén-dioxid kibocsátást és fenntartja vagy növeli a szén-dioxid megkötést.

A rizs 3 milliárd ember alapanyaga amely az elfogyasztott kalória 1/5-ét biztosítja világszerte. Termesztése a mezőgazdaság legalább 10 százalékáért felelős az üveghatású gázok kibocsátása és a metán kibocsátás 9-19 százaléka. Az új technikák hatékonnyá, megbízhatóvá és fenntarthatóvá tehetik a rizstermelést, elősegítik a vágott élelmiszerek iránti növekvő kereslet kielégítését globális felmelegedés kiváltása nélkül.

Tiszta tűzhely a 21. a listán. A világon 3 milliárd ember főz nyílt lángon és rusztikus kályhán. Az emberiség 40%-ának főzési üzemanyagai a fa, faszén, állati trágya, növényi maradék, és szén, amely füstöt és kormot szabadít fel. A megfizethető, hatékony, és tartós tisztafőzési technológiák enyhítik a kibocsátást hihetetlen 95% -al.

A szél energia a kezelt kezdeményezések középpontjában áll a globális felmelegedés a következő 3 évtizedben. A szélenergia ipar jelöli a turbinák számának gyors növekedése, a költségek csökkenése, és a megnövekedett teljesítmény. Sok területen a szél versenyképesebb vagy annál kevésbé drága, mint a szénnel előállított villamos energia. A parti szél turbinák a második megoldás, a tengeri szélturbina a 22. helyen szerepel a listán.

Ezek együttesen a legfontosabb megoldások a globális felmelegedés megfordításában.

WSJ RIPORTER: Ez itt Namora.

Egy távoli közösség a magas Peruban az Andok északi részén, ahol a gazdák napjaikat burgonya termesztéssel töltik a ragyogó kék ég alatt. Itt az emberek gyertyákat használtak, hogy világítsanak sötétedés után, amikor a hőmérséklet fagy pont körülre esett.

De nehány hónappal ezelőtt, napelem paneleket szereltek fel a kicsi adobe házaikra. Azért hogy elég energiájuk legyen néhány izzó, telefontöltő, és rádió és televízió üzemelésére. Ez a váltás nagy társadalmi és gazdasági haszonnal járt. És egyúttal ez a tetőtéri napkollektor helyettesíti a petróleumot és biztosítja a villamos energiát Dél Amerika vidéki részén és Afrika egyes részein is. A tetőtéri napkollektor egyre népszerűbbé válik, és amikor panelek költségei csökkennek fel kell gyorsítani a növekedést és a méretgazdaságot a feldolgozó iparban. A tetőtéri napkollektor 10. a listán.

A hulladék termelés az elmúlt a században tízszeresére nőtt és ahogy tűnik meg fog duplázódni 2025-re. E hulladékok fele vagy kevesebb keletkezik a háztartásokban. Az újrahasznosítás az új termékek előállítása révén csökkentheti a kibocsátást a visszanyert anyagokból származó termékek gyakran energiát takarítanak meg. Háztartási hulladék kezelése általában a városi kormányok vagy informális hulladékok felelőssége gyűjtése az alacsonyabb jövedelmű városokban. A vezető városok újrahasznosítást értek el aminek aránya 65% vagy több. A háztartások újrahasznosítása az 55. a listán.

Van 20 megoldás a 100-ból, ami nagyon látványos és nagyszerű potenciál rejlik a visszafordításban.

Tengeri permakultúra egy olyan találmány, ami helyreállítja az óceánok felborult állapotát, és a folyamat által a tápanyagban gazdag vizek a felszínre kerülnek, amik helyreállítják a vízi növények és állatok termelékenységét. Az úszó moszat erdők milliárdnyi tonna szén-dioxidot képes elkülöníteni, amíg táplálékot, takarmányt, műtrágya rostot, és bioüzemanyagot szolgáltat a világnak.

Egy 2014-es tanulmány szerint a fával való építés csökkentheti az éves globális szén- dioxid kibocsátást 14-31 %-al. A hagyományos bölcsesség azt ajánlja, hogy a fa és sok emeletes épületek összeegyezetlenek és tűzveszélyesek, de a fa feldolgozás és gyártási technológia kihívást jelentenek ezekben a korlátozásokban. Az új nagy teljesítményű termékek tűzállóbbak is és sokkal költséghatékonyabb és erősebb mint valaha volt.

Az ausztráliai tudósok egy csoportja tengeri moszatok széles skáláját tesztelte mesterséges takarmány a tehén gyomrában egy fajta vörös alga volt ami csökkentette a metán termelést az állatállománynál 99%-al. Ez csökkentené a tehenek takarmányozásához szükséges szója, kukorica és fű mennyiségét.

A Visszafordítás projekt néhány nagyon meglepő megoldást talált az általános rangsor alapján.

Mint a csökkentet élelmiszer pazarlás, amely a listán a 3. helyen szerepel. Az étel egy harmada vagy elkészített a farmról, a gyártól a villáig az élelmiszer amit elpazarlunk felelős a globális kibocsátás 8%-ért. Számos probléma a kezelés módjában áll. Az alacsony jövedelmű országokban javul a tárolás feldolgozásának és szállításának infrastruktúrája elengedhetetlen.

A magasabb jövedelmű régiókban, beavatkozásra van szükség a kiskereskedelemben, és a fogyasztói szinten. A kibocsátások kezelésén túl, ezek az erőfeszítések szintén hozzájárulhatnak kielégíteni a jövőben az élelmiszer igényt.

A növényekben gazdag étrend a negyedik helyen szerepel a listán. Váltás a növényekben gazdag étrendre a futó globális felmelegedés keresleti megoldása ellentétes a hús- központú nyugati étrenddel, amely világszerte növekszik. Növénygazdag étrend csökkenti a kibocsátást és általában egészségesebb is, és ez alacsonyabb arányt eredményez a krónikus betegségeknél.

Az oktatás megalapozza a lányok élénk életét és a nők, családjaik és közösségeiket. Ez is az egyik legerősebb ága a kibocsátások elkerülésére, a népesség növekedés megfékezésével! A több éves iskolai végzettséggel rendelkező nők száma kevesebb és egészségesebb gyermekeket jelet, és aktívan kezelik a reproduktív egészségüket. A képzett lányok magasabb béreket és nagyobb felfelé irányuló mobilitást valósítanak meg, ami hozzájárul a gazdasági növekedéshez. Az anyai halálozás aránya csökken, mint a csecsemőik halálozási aránya is. Kevésbé valószínű hogy gyermekként házasodnak, vagy akaratuk ellenére. Alacsonyabb a HIV/ AIDS vagy a malária előfordulása. A mezőgazdasági parcelláik termelékenyebbek, családjaik pedig jobban táplálkoztak. Ma még mindig vannak gazdasági és kulturális és biztonsági akadályok, amely akadályozza a világ 62 millió lányát az oktatáshoz való joguk megvalósításában.

A lányok oktatása meglepően a 6. helyen szerepel a listán!

A lányok nevelésével kapcsolatos családtervezés a hetedik megoldás. A nők jogainak biztosítása az önkéntes magas színvonalú családtervezés az egész világon, hatalmas a pozitív hatás, mind a nők egészségére és várható élettartamra a gyerekeinek. Az üveghatású gázok kibocsátását is befolyásolja.

A szén-dioxid egyenérték csökkentésén alapul a lányok oktatása, a családtervezés a hatodik és a hetedik megoldás összehasonlítva az első számú megoldással a hűtőközeg-kezeléssel, azonban, ha kombinálja a hatodik és a hetedik számot, ez lesz az első számú megoldás!!!

Tehát összefoglalva ez a 20 legjobb megoldás. A hűtőközeg kezelése az első. A lányok oktatása és családtervezés a hatodik és hetedik (együtt abszolút első).

Az áramtermelés a legfontosabb öt között az élelmiszerek pedig a 8. a 20 között.

Melyik a legfontosabb ezek közül a megoldások közül?

Mindegyik! Mindegyik megoldás fontos.

Szóval hogyan ösztönözzük a cselekvést?

Nos, biztosak vagyunk benne hogy a 100 megoldásból van legalább egy megoldás, amiben szenvedélyesebb vagy és törekszel arra, hogy a Visszafordítás megtörténjen.

 

Visszafordítás – Meg lehet fordítani a globális felmelegedést?

Category: Klímavészhelyzet
Tags: Paul Hawken, potenciális megtakarítás, Visszafordítás Projekt