TE kivel jössz? IV. Globális klímasztrájk

Pénteken kerül megrendezésre az FFF IV. Globális Klímasztrájkja hazánkban is 14 városban, melyhez számos civil szervezet is csatlakozik.

TE kivel jössz? IV. Globális klímasztrájk | ClimeNews - Hírportál

Egyre többen csatlakoznak a sztrájkhoz támogatva a fiatalokat, és felhívva a figyelmet a klímamegbolondulás veszélyeire. Pokorny Lia, Gryllus Dorka és Réti Adrienn is ígéretük szerint ott lesznek a klímasztrájkon! 😍👏

TE kivel jössz? Teszi fel a kérdést a videó felhívása jogosan, hiszen aki utánanéz a témának – amiért a fiatalok több mint egy éve minden péntekenként a parlamentek előtt sztrájkolnak – arra jut, hogy ezen minden jövőjét féltő fiatalnak és szüleiknek ott kell lennie. Az FFF mára a világon mindenhol ismert vezéralakja, Greta Thunberg sok ember szívét megdobogtatta beszédeivel, jó néhány dologban egyértelműen fogalmazva. Nem csoda, hogy világmozgalommá nőtte ki magát és a problémával azonos súlyú figyelmet harcolt ki magának az FFF. Számolni kell velük.

…nekem nem kell a maguk reménye. Nem akarom, hogy reménykedjenek. Azt akarom, hogy pánikoljanak! Azt akarom, hogy úgy érezzenek, ahogy én érzem magam mindennap. Ezután pedig azt akarom, hogy cselekedjenek… Azt akarom, hogy úgy cselekedjenek, mintha égne a házuk. Merthogy ég is.

(beszédéből a davosi Világgazdasági Fórumon, 2019.)

Csatlakozz, a jövők a tét!

💥IV. Globális klímasztrájk – BudapestFFF Hungary
💥IV. Globális Klímasztrájk – Győr – Zöld Péntek
💥IV. Globális Klímasztrájk – Miskolc
💥IV. Globális Klímasztrájk – Eger
💥IV. Globális Klímasztrájk-Tata
💥IV. Globális Klímasztrájk – Kecskemét
💥IV. Globális Klímasztrájk Kaposvár
💥IV. Globális klímasztrájk – Debrecen
💥IV. Globális Klímasztrájk – Szekszárd – November 29.
💥IV. Globális Klímasztrájk – Karcag
💥IV. Globális Klímasztrájk – Szeged
💥IV. Globális klímasztrájk – Nyíregyháza
💥IV. Globális Klímasztrájk – Szombathely
💥IV. Globális Klímasztrájk Pécs – Black Friday Edition

Köszönjük a videót a Greenpeace Magyarország csapatának 💚

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.