A klímaváltozás ellen tüntettek diákok

A klímaváltozás ellen tüntettek diákok Németországban és Svájcban. Több tucat városban követeltek hatékony intézkedéseket fiatalok ezrei.

A klímaváltozás ellen tüntettek diákok - ClimeNews - Hírportál

Németország még mindig erősen függ a barnaszéntől. Égetése rendkívül szennyező, károsanyag-kibocsátása nagy mértékben hozzájárul a légköri felmelegedést okozó üvegházhatás kialakulásához.

A göttingeni Luisa Neubauer 22 éves, állítja, hogy az ő jövőjét is veszélyezteti, hogy a döntéshozók nem veszik olyan komolyan a felmelegedést, mint amilyen fenyegető az emberiségre nézve: “Hiába az egyezmények, ha a pénz diktál!”

Németországban a kőszénhasználat felszámolásáról a közeljövőben készülnek döntést hozni, ezért érzik úgy a fiatalok, hogy időszerű tüntetniük.

A demonstrációkhoz egy svéd kezdeményezés adott ötletet, ott középiskolások hetente sztrájkolnak, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás fontosságára.

Greta Thunberg, a diákok egyike örül annak, hogy gyorsan terjed a kezdeményezés, már minden kontinensen tiltakoznak a tanulók a döntéshozók közönye ellen.

Tudósok is állítják: az emberiség nem tudja olyan tempóban fékezni a felmelegedést, mint ahogy gerjeszti, ezért földi létünket veszélyezteti a környezetszennyezés.

Forrás: Euronews