A klímaváltozás ellen tüntettek diákok

A klímaváltozás ellen tüntettek diákok Németországban és Svájcban. Több tucat városban követeltek hatékony intézkedéseket fiatalok ezrei.

A klímaváltozás ellen tüntettek diákok - ClimeNews - Hírportál

Németország még mindig erősen függ a barnaszéntől. Égetése rendkívül szennyező, károsanyag-kibocsátása nagy mértékben hozzájárul a légköri felmelegedést okozó üvegházhatás kialakulásához.

A göttingeni Luisa Neubauer 22 éves, állítja, hogy az ő jövőjét is veszélyezteti, hogy a döntéshozók nem veszik olyan komolyan a felmelegedést, mint amilyen fenyegető az emberiségre nézve: “Hiába az egyezmények, ha a pénz diktál!”

Németországban a kőszénhasználat felszámolásáról a közeljövőben készülnek döntést hozni, ezért érzik úgy a fiatalok, hogy időszerű tüntetniük.

A demonstrációkhoz egy svéd kezdeményezés adott ötletet, ott középiskolások hetente sztrájkolnak, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozás fontosságára.

[hana-flv-player video=”https://res.cloudinary.com/rampi/video/upload/v1547854521/A_kl%C3%ADmav%C3%A1ltoz%C3%A1s_ellen_t%C3%BCntettek_di%C3%A1kok_oqqnwm.mp4″ width=”700″ height=”autow” description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” splashimage=”https://res.cloudinary.com/rampi/image/upload/c_scale,w_1200/v1547854893/diak-tunt_jan_xsnhpq.jpg” /]

Greta Thunberg, a diákok egyike örül annak, hogy gyorsan terjed a kezdeményezés, már minden kontinensen tiltakoznak a tanulók a döntéshozók közönye ellen.

Tudósok is állítják: az emberiség nem tudja olyan tempóban fékezni a felmelegedést, mint ahogy gerjeszti, ezért földi létünket veszélyezteti a környezetszennyezés.

Forrás: Euronews