2021 egy újabb viharos év volt a környezet számára

Az árvizektől kezdve a tornádókon át a szélsőséges szárazságokig, a 2021 egy újabb viharos év volt a környezet számára.

2021 egy újabb viharos év volt a környezet számára

Ebben az évben Nagy-Britannia adott otthont a COP26-nak, az eddigi legnagyobb hatású éghajlat-változási csúcstalálkozónak, amelynek célja az volt, hogy azonnali és radikális cselekvésre ösztönözze a világot.

2021 kritikus év az éghajlatváltozás szempontjából. A párizsi éghajlat-változási megállapodás szerint a kormányoknak mostanáig dönteniük kellett arról, hogyan csökkentik a légkörbe pumpált szén-dioxid mennyiségét, hogy elkerüljék a globális felmelegedés legpusztítóbb következményeit. Tehát, jó úton haladunk afelé, hogy a globális felmelegedést mindössze 1,5 Celsius-fokra korlátozzuk? A Climate Action Tracker elmagyarázza a jó és a rossz híreket a bolygó számára. (Frissítve 2021 júniusában)

A bolygó válsága mindannyiunktól cselekvést követel.

A kormányoktól és szervezetektől a közösségekig és az egyénekig, ez egy “mindenkire szükség van” pillanat. Az egyéni cselekvést túl gyakran a rendszerváltozástól valahogyan elkülönítettnek vagy egyszerűen nem fontosnak tekintik. Pedig mindkettőre szükségünk van, és mindkettő mélyen összefügg.

A Project Drawdown becslései szerint egyénként az éghajlatváltozás legrosszabb hatásainak elkerüléséhez szükséges globális kibocsátáscsökkentés 25-30%-át tudjuk elérni. Nem csak ezt, hanem másokat is inspirálhatunk bátor cselekvésre, és szerves szerepet játszhatunk a szélesebb körű rendszerváltozásban, amelyre mindannyiunknak szüksége van, amennyiben karbonsemlegesítünk, mégpedig a legrövidebb időn belül.

A cél: egy jobb jövő építése az üvegházhatású gázok kibocsátásának 2030-ig történő radikális csökkentésével, a nulla szén-dioxid-kibocsátású világ felé vezető versenyben.

Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.