Ez a gazdaság összeomlik – koronavírus kontra éghajlatváltozás

Most az emberiség új fenyegetéssel néz szembe – egy láthatatlan vírussal, amely milliókat fertőzött meg és 58 000 embert ölt meg eddig.

Ez a gazdaság összeomlik - koronavírus kontra éghajlatváltozás | ClimeNews

Ez a járvány leállítja a kereskedelmet és megsebesíti a gazdaságokat is. Ha egy parányi vírus tönkreteheti a megélhetést, akkor mekkora változást hozhat az éghajlatváltozás – mint egy újabb amorf probléma, amit szintén hagytak és láthatóan itt van a nyakunkon, a klímamegbolondulást mindenki érzi már.

A világjárvány azt mutatja, hogy a késleltetett fellépés jelentős gazdasági következményekkel jár. Alapvető fontosságú, hogy miközben megpróbálják megóvni a munkahelyeket és a megélhetést, továbbra is elkötelezettek legyenek a társadalmak a szén-dioxid-semlegesítésekben, és a fenntarthatósági célok, azon belül is a karbonsemlegesség elérésének igénye megerősödjön. Ezt minden döntéshozói szinten prioritásként kell kezelni a fenntartható jövő érdekében. Vagy ez lesz és rend a fejekben az alapvető ökológiai ismeretekkel, vagy valami nagyon sötét és káosz!

Ez a gazdaság összeomlik, mert minden ami körüllengte és hajtotta az fenntarthatatlan volt. Ez az embereknek megkönnyebbülést hozhat, miközben átgondolják jobban amit a tudósok és kutatók több mint 40 éve mondanak a CO2 emelkedésével, az éghajlatváltozással, és annak emberi eredetű okaival kapcsolatban. Kötelező kommunikáció annak felismerése, hogy a legnagyobb probléma az, hogy egyszerűen túl sokan vagyunk ezen a bolygón! Az egészségügyi világjárványból levont tanulságok világosak, és kihatással van az éghajlatváltozásra és a népességre.

Ez a gazdaság összeomlik - koronavírus kontra éghajlatváltozás | ClimeNewsMinden megváltozhat: ha egy korszerűsített infrastruktúra kiépítésének szükségességét hajtjuk végre azzal a szándékkal, hogy csökkentsük a CO2-szintet a karbonsemlegesség, és a népességrobbanás megállításának mielőbbi elérésével. Akkor az ország tovább haladhat, és egy új gazdaságba érkezünk ahol kizárólag karbonsemleges cégek működnek az ökológiai egyensúlyban lévő népességgel.

A koronavírussal való szembesülés kulcs lehet a legnagyobb kihívásunk – az éghajlatváltozás – megoldásához. Az első leckék között ott van, hogy a tekintélyes figyelmeztetéseket komolyan kell venni, még akkor is, ha ez kemény döntéseket hozhat. Az elmúlt évtizedben többször figyelmeztettek, hogy egy bekövetkező világjárvány egzisztenciális veszélyt jelent életmódunk számára, és még ennek csak az elején vagyunk.

Sajnos következetesen hibát hibára halmoznak a döntéshozók, amikor figyelmen kívül hagyják a tudományos figyelmeztetéseket, amikor más globális válságokkal, különösen az éghajlatváltozással foglalkoznak. Például 1988 júniusában, amikor James Hansen éghajlattudós figyelmeztette az USA Kongresszust, hogy a globális felmelegedés megkezdődött, az éghajlati tudósok előrejelzései többször és egyre inkább figyelmeztettek a közelgő válságokra és arra, hogy az éghajlatváltozás miként gyorsul fel, mint ahogy a koronavírus is. Sajnos a kormány(ok) válaszai a nem létezőktől a semmittevésig terjedtek. Amikor az éghajlatváltozásról és annak okairól van szó, a globális megállapodások – például a Párizsi Megállapodás – ellenére a világ továbbra is határozottan és egyhangúan cselekszik, nem csinál semmi érdemlegeset. Ennek meg kell változnia. A gondolkodást a dobozon kívülre kell vinni, mert ennek a helyzetnek a megoldása ott van.

Rampasek, László A.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.