A Tanács elfogadta az EU hosszú távú klímastratégiáját

A Tanács ma elfogadta az EU-nak és tagállamainak a hosszú távon alacsony üvegházhatásúgáz-kibocsátásra vonatkozó fejlesztési stratégiáját. A stratégiát a Párizsi Megállapodásban előírtak szerint az EU továbbítja az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye (UNFCCC) titkárságának.

A Tanács elfogadta az EU hosszú távú klímastratégiáját | ClimeNews

A stratégiában az EU újólag hangsúlyozza, hogy tagállamaival együtt maradéktalanul elkötelezett a Párizsi Megállapodás és annak hosszú távú célkitűzései mellett. Rámutat arra, hogy az Európai Tanács a 2019. december 12-i következtetéseiben jóváhagyta azt a célt, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon. Az EU és tagállamai egyetértenek abban, hogy nagyívű társadalmi és gazdasági átalakulásra van szükség, és ennek megvalósításával egyúttal ösztönözni szeretnék a globális éghajlat-politikai fellépéseket is, példát mutatva arról, hogy a klímasemlegességre való átállás nemcsak szükségszerű, hanem megvalósítható és kívánatos folyamat is egyben.

A tagállamoknak külön is ki kell dolgozniuk és az ENSZ-hez be kell nyújtaniuk saját nemzeti stratégiájukat. Az EU arra sürgeti a Párizsi Megállapodás részes feleit, hogy a megállapodást betartva 2020-ban nyújtsák be stratégiáikat.

Az Európai Unió és tagállamai stratégiájának benyújtása az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye titkárságához

Az Európai Tanács következtetései, 2019. december 12.

Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (2019): „Különjelentés az iparosodás előtti szintet 1,5 °C-kal meghaladó globális hőmérséklet-emelkedés hatásairól” (angol nyelvű oldal)

Éghajlatváltozás és szárazföldek: az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület különjelentése az éghajlatváltozásról, az elsivatagosodásról, a talajromlásról, a fenntartható földgazdálkodásról, az élelmiszerbiztonságról és a szárazföldi ökoszisztémák üvegházhatásúgáz-forgalmáról (angol nyelvű oldal)

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület különjelentése a változó éghajlat összefüggésében az óceánról és a krioszféráról (angol nyelvű oldal)

Jelentés az üvegházhatást okozó gázok nemzeti jegyzékére vonatkozó 2006. évi IPCC-iránymutatások 2019. évi átdolgozásáról (magyarul nem elérhető)

Az Európai Bizottság közleménye (COM (2019) 640): „Az európai zöld megállapodás”

Az Európai Bizottság közleménye (COM (2018) 773): „ Tiszta bolygót mindenkinek – Európai hosszú távú stratégiai jövőkép egy virágzó, modern, versenyképes és klímasemleges gazdaságról”

Részletes elemzés a Bizottság közleményének (COM (2018) 773) alátámasztására

Éghajlatváltozás: uniós fellépés

Vezető szerep az éghajlatváltozás elleni küzdelemben (angol nyelvű multimédia-tartalom)

Forrás: Az Európai Unió Tanácsa

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.