A keresztény értékek jegyében ajánlanék újabb célpontokat a karakterhóhéroknak

Már korábban is keményen elítéltem, hogy jelenlegi meghatározó, nagy gazdasági érdekcsoportokkal összefonódott politikusok szerte a világon és itthon is a szolgálatukban álló média hathatós közreműködésével nehéztűzérséggel lövik Greta Thunberg 16 éves svéd lányt, klímavédőt.

Miközben (legalábbis itthon) kampány idején óvodásokat és iskolásokat előszeretettel használnak biodíszletként a győzelem érdekében. Pedig mennyire szidják a „kettős mércét” – amikor úgy vélik, velük szemben alkalmazzák. De spongyát rá, ez a politikának titulált ocsmány színjáték szerves része.

A keresztény értékek jegyében ajánlanék újabb célpontokat a karakterhóhéroknak | ClimeNews

Pedig nem új jelenségről van szó, már 1992-ben feltűnt Gretához hasonló szerepben nem is egy, hanem négy 12-13 éves diáklány Rio de Janeiroban, a Globális Környezetvédelmi Csúcstalálkozón. Köztük Severn Suzuki, akinek szokatlanul kemény, és a döntéshozók felelőtlenségét számon kérő beszédéről így írtak:

A lány, aki öt percre elhallgattatta a világot.

(Lásd: https://en.wikipedia.org/wiki/Severn_Cullis-Suzuki) Igaz, a leányzó nem volt Asperger-szindrómás, így kevésbé lehetett lefitymálni, mint azt teszik Gretával. És a politikában, meg a médiában sem uralkodott el még annyira az eszement, és az emberiségre halálos veszélyt hordozó populizmus, amelyben önfeledten lubickolnak a politikusok, meg az őket szolgáló, újságíróknak álcázott, jólfizetett karakterhóhérok. (Lásd a másik bejegyzésemet!)

A keresztény értékek jegyében ajánlanék újabb célpontokat a karakterhóhéroknak | ClimeNews

De ha már ájtatosan magunkra öltjük a keresztény értékek (meg Európa) megmentőinek szerepét, tisztelettel javasolnék a karakterhóhéroknak (és gazdáiknak) egy kézenfekvő, újabb célpontot: egy bizonyos Jean d’Arc nevű, mélyen vallásos francia leányzót. Amikor a százéves háború idején (1428-ban) 16 éves volt, látomásában megjelent Isten, és felhatalmazta, hogy szabadítsa fel hazáját az angolok alól. Nagy kérdés,mi a jobb: ha valaki látomásos (küldetéstudatos), vagy Asperger-szindrómás. Én az utóbbira szavaznék. De Jean d’Arc a látomásra támaszkodva el tudta érni, hogy a hitét vesztett francia sereget felrázta, kiverte az angolokat Franciaországból. „Hálából” (és politikai megfontolásból!) eretnekként máglyára is küldték 1431-ben (19 évesen). A politika és a politikusok úgy tűnik mit sem változtak azóta, csak a módszereik lettek szalonképesebbek: klasszikus hóhérok helyett ma karakterhóhérok végzik el a piszkos munkát. De a politika ocsmányságát leginkább az mutatja, hogy rá 24 évre az őt kivégeztető VII. Károly francia király (akit Jean d’Arc ültetett a trónra!) kijárta a pápánál, hogy eretnekből mártírrá nyilvánítsák. És csaknem 500 évvel később (1920-ban) még szentté is avatták Jean d’Arcot. (Lásd: https://hu.wikipedia.org/wiki/Jeanne_d’Arc)

Szóval úgy tűnik, a politika számára akkor is, most is vannak jó keresztények (akik az érdekeinket szolgálják), meg rossz keresztények (akik az érdekeinket sértik) – függetlenül attól, mi az emberek érdeke. Mint ahogy vannak a mi kommunistáink (akik szolgálatunkba szegődve „keresztényebbek a keresztényeknél” – lehetne sorolni a neveket „jókedvvel, bőséggel”), meg kártékony kommunisták (akik kritikusan szóvá teszik kétes lépéseinket). Nem ez lenne az oly gyűlölt „kettős mérce” tipikus példája? Ennek a csúcsa, amikor már a katolikus egyházfő, a pápa se jó keresztény: „Ne képzelje azt, hogy amit ő mond, az isteni kinyilatkoztatás, egy hülye, ostoba politikai vélemény, és ekképpen is kell hozzá viszonyulni.” (Lásd: https://24.hu/…/bayer-lemarhazta-ferenc-papat-a-magyar-kat…/) Természetesen ezt a hazai katolikus egyház nyikkanás nélkül hagyta. Még jó, hogy nem kezdeményezte a pápa eretnekké nyilvánítását…

Dr. Dinya László – egyetemi tanár


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.