A világnak előbb össze kell omlania, hogy egy új szülessen

Jövőkutató: „A világnak előbb össze kell omlania, hogy egy új szülessen.”

John Sanei jövőkutató és bestselleríró szerint a társadalomnak “minden eshetőségre fel kell készülnie”, Az Interview adásában arról beszélt: a jövő bizonytalanabb, mint valaha, és az, ahogyan ezt kezeljük, messze a legfontosabb készségünkké válik.

 

John Sanei jövőkutató és bestselleríró szerint a társadalomnak “minden eshetőségre fel kell készülnie”, amikor a jövőről gondolkodik, bár hozzátette, hogy nem lehet a jövőt ténylegesen bebiztosítani. Az Interview adásában arról beszélt: a jövő bizonytalanabb, mint valaha, és az, ahogyan ezt kezeljük, messze a legfontosabb készségünkké válik.

“Az egyetlen dolog, amit irányítani tudunk, az a viselkedésünk, és ha alkalmazkodó magatartást alakítunk ki a jövővel szemben, akkor tényleg nem számít, hogy mit hoz magával. Nagyon fontos, hogy megszabaduljunk a bizonyosságtól való függőségtől, mert már nincsen a birtokunkban, ez már olyan luxis amivel nem rendelkezünk.” – mondta az Euronewsnak.

John Sanei a Dubai Future Forum első rendezvényén beszélt az emírségben található Museum of the Future-ben. Azt mondta: “Hihetetlen, hogy a világ 400 legjobb jövőkutatója egy helyen gyűlik össze, és hogy ugyanazokat a kihívásokat vitatjuk meg, amelyekkel szembe kell néznünk, és tanulhatunk egymástól, ami szerintem tényleg nem történt meg olyan gyakran. Az, hogy megoszthatjuk a tanulságokat, mindannyiunkat jobbá és teljesebbé tesz, és készen állunk arra, hogy segítsünk a világnak felkészülni a jövőre.” – mondta.

Legújabb könyve a “Kik leszünk?” címet viseli, és azt a kérdést teszi fel, hogy “mit értékelünk igazán?” A saját kérdésére válaszolva azt mondta: “Azt hiszem, számomra nagyon fontossá válik a béke, a harmónia és a szimbiózis értékelése. Ezeken belül rengeteg gazdagságot találunk. És úgy gondolom, hogy a jövőre nézve a vagyonról úgy kell gondolkodnunk, hogy az a jóllétünk gazdagsága”.

A jövőre és különösen 2023-ra tekintve azt mondja, “azt kell felismernünk, hogy ahhoz, hogy bármi új megszülessen, látnunk kell a régi összeomlását”, majd hozzáteszi: “Mindig azt mondom a közönségemnek, hogy ha minden reggel azzal a tudattal ébredsz, hogy a világnak össze kell omlania ahhoz, hogy egy új világ jöjjön, akkor erősebbé és ellenállóbbá válsz ebben a folyamatban.” A mostani világnak előbb össze kell omlania ahhoz, hogy egy új világ érkezzen.

A John Sanei-jel készült interjút a videólejátszóra kattintva nézhetik meg.

Forrás: Euronews


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.