Az elnevezés is szégyenteljes: környezetszennyezők

Miközben sürgős lépésekre lenne szükség az éghajlatváltozás megoldása érdekében, még mindig a világ legnagyobb bűncselekménye van folyamatban.

 

Az elnevezés is szégyenteljes: környezetszennyezők | ClimeNews - Hírportál

A piti bűnözőket futni hagyják, amikor lehetőség van a maffia lefülelésére. Ebben az esetben a maffia be van azonosítva, hiszen mindenki ismeri a világ 90 legnagyobb környezetszennyezőjét, akiknek a legnagyobb mértékben köszönhetjük a légkör teleokádását az üvegházhatást okozó gázokkal és más szennyezőanyagokkal. Ismert a tartózkodási helyük, és a vezetőik jegyezve vannak a cégbíróságokon. Persze be vannak épülve az államgépezetbe mint a maffia, hiszen az engedélyeket a hatóságoktól kapják. A 90 cégből 83 olaj, szén, és gáztermeléssel foglalkozik, a maradék 7 pedig cementet gyárt. Nem kell messzire menni Magyarországon sem, meg kell nézni, mely top cégek változtatták a logójuk színét zöldre, és valóban mit tettek a fenntarthatóságuk jegyében.

A legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői a befektetők tulajdonában lévő eme társaságok. Neveik ismertek a háztartásokban szerte a világon, és dollár milliárdokat költenek a kormányok lobbizására, és a környezettudatos felelősségvállalásuk szellőztetésére, zöldmosásra, karboncsökkentések és karbonsemlegesítések helyett.

Évtizedek óta vitatják különféle konferenciákon azokat a rendszerszintű változásokat, amelyekre szükség lenne a világ fosszilis tüzelőanyagok előállításának és felhasználásának megváltoztatásához, … és nem történik semmi! A globális szén-dioxid kibocsátás folyamatosan növekszik, a karbonbüdzsé pedig lassan lenullázódik. A karbonsemlegesség, mint a fenntarthatóság megkerülhetetlen eleme szóba se kerülhet, náluk a megoldás a valóság vitatása, hamis jelentések gyártatása lefizetett áltudósokkal, politikusok megvásárlása és egyéb maffia módszerek.

Az elnevezés is szégyenteljes: környezetszennyezők | ClimeNews - Hírportál

 

Pedig ők se vihetnek magukkal semmit eme világból, és ez nem vicces!

Rampasek, A. László

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.