A politika a hadiipar szórakoztató üzletága

“A politika a hadiipar szórakoztató üzletága.” (Frank Zappa, USA rocker)

A békevágy nem szállít fegyvereket, csak a háborús uszítás, a nyereségvágy és ellenséggyűlölet. A békevágy erőszakmentesen áll ki, az sokkal nyereségesebb a népeknek, mint fegyverekkel védeni magukat.

A politika a hadiipar szórakoztató üzletága | ClimeNews

Fotó: Öregdiákok állítottak emléket az I. világháború vágóhídjaira hajtott gimnazista osztálytársaiknak 1928-ban. Két oldalt a későbbi táblákon még sokkal több név: gimnazisták, akik elhulltanak a II. világháború mészárszékein. (Székesfehérvár, Ady E. u.) Nagyítsd ki a szobor arcát: nem hősi, hanem borzalmas szenvedést mutat!

Miért haltak meg milliók az I. világháborúban? Európa hatalmai tönkreverték egymást, s az USA fölemelkedett.

Miért haltak meg milliók a II. világháborúban? Európa hatalmai tönkreverték egymást, s az USA meg a Szovjetúnió függelékévé váltak.

Churchill mindkét világháborút “megnyerte” (városok terrorbombázásai és más borzalmas bűnök árán), csak épp a történelem legnagyobb világbirodalmából, amelyben “soha nem ment le a nap”, a két “győzelem” után már semmi nem maradt, csak végtelen eladósodottság, amit 2006-ig fizetett vissza Anglia az USÁ-nak.

Európa békére vágyik? Vagy pillanat alatt bele lehet hergelni ellenséggyűlöletbe a hadiipar profitja érdekében?

Ha békére vágyna, már rég rehabilitálták volna a katonaságmegtagadókat! De a militarizmus szelleme békeidőben se engedi az erőszakmentesek elismerését, általában még a vallásokban se. Pl. az I. világháborúban az ölés megtagadásáért Angliában kivégzetteket, a II. világháborúban a hitleri “harci szellemet gyengítő” kivégzetteket, a magyar szocializmusban börtönbe zárt katonaságmegtagadókat nem rehabilitálják. Most az ukrán és orosz katonaságmegtagadók ezreiért ki áll ki?

A BOCS a magyar csoportja a 43 éves EBCO-nak (Európai Iroda a Katonaságmegtagadókért).
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány / BOCS Global Think Tank Foundation
Békére vágysz? Támogasd!
“A hadisírok a béke nagy prédikátorai!” (Albert Schweitzer)

Simonyi, Gyula I.
BOCS Civilizációtervezés Alapítvány – Hírek


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.