A népesedési világnap margójára – 2021

A fosszilis energiabőségtől az emberek teljesen elvesztették az eszüket, azt hiszik a Föld bármennyi embert el tud tartani. Egyre nő a szenvedés, de csak az isteneket, politikusokat, gazdagokat, természeti törvényeket káromolják, soha nem a saját gőgjüket és ostobaságukat. A túlnépesedés szótól továbbra is elborul az emberek agya. Pedig csak jószívűnek kellene lenni, könyörülni a fogamzásgátlást nélkülöző százmilliókon és a balesetként a tönkremenő Földre rángatott jövő generációkon.

A népesedési világnap margójára - 2021
William Ryerson 1998-ban hozta létre és azóta vezeti a Population Media Centert. A PMC-vel együttműködő Population Institute (Washington, DC) elnöke is 2008 óta. Biológiából doktorált a Yale Egyetemen és több mint 40 év szakmai tapasztalata van a reproduktív egészség, társadalmi és viselkedésbeli változások, kommunikáció terén.

“Nagyon közel kerülünk egy kombinációhoz, ahol a klímaváltozás, elsivatagosodás és az ivóvíz fogyása – a rétegvizek kiszivattyúzása a termőterületek elsivatagosodáshoz vezet – ami 1-2 milliárd ember halálához vezethet 2030-ig.”

8 milliárd angyal – dokumentum film (részlet) – Főszerepben a Föld

Videóátirat

Nem tudjuk, hogy a technológiai változásokkal mennyi embert tudnak eltartani a meglévő erőforrások.

De nagyon közel kerülünk egy kombinációhoz, ahol a klímaváltozás, elsivatagosodás és az ivóvíz fogyása – a rétegvizek kiszivattyúzása a termőterületek elsivatagosodáshoz vezet – ami 1-2 milliárd ember halálához vezethet 2030-ig.

A vízszint Indiában, ami gabonatermelésben világelső, nagyjából évente 3 méterrel csökken.

A vízszint Kínában kb. 1 méterrel csökken évente.

Az amerikai délnyugat is termőterületeket veszít, mert ott is túlszivattyúzzák a rétegvizeket.

A gazdák egyre mélyebbre fúrnak, amíg már nem marad elég pénzük arra, hogy elég mélyre fúrjanak a víz eléréséhez.

Aztán sivataggá válik a földjük, és feladják.

És ezt látjuk szerte Indiában is, gazdák ezrei hagyják ott a földjüket, mert nem tudják fizetni az adósságaikat, és a városokba költöznek.

Indiában kb. 200 millió olyan ember él, akik fenntarthatatlan módon termelt ételen élnek, túlszivattyúzott rétegvizekre alapozva.

Amikor az a víz eltűnik, azok az emberek éhezni fognak.

Olyat, hogy 200 millióan egyszerre éhezzenek (egy országban), még nem tapasztaltunk az emberi történelem során.

Ez fenyegeti a globális harmóniát.

Sokkal súlyosabb migrációs nyomásra számíthatunk, kétségbeesett emberek részéről, mint amit az elmúlt években láthattunk. Ha nem tudjuk valahogy megelőzni, akkor megtörténik.

Előző rész:
A szex tabutéma az egész világon

Forrás: BOCS Civilizációtervezés Alapítvány | HÍREK – 2021. július 11.

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.