Az extrém felmelegedés okáról

Érdemes tanulmányozni a világ számadatainak bemutatására létrehozott Worldometers honlapot: http://www.worldometers.info/hu/

Idei népességnövekedés:
17 092 600
17 092 760 egy perccel később

Idén gyártott gépkocsik
14 172 200
14 172 330 egy perccel később

Idén legyártott kerékpárok:
29 216 500
29 216 767 szintén egy perccel később.

Megnyugtató látni, hogy minden ma született gyereknek fog jutni kerékpár.

Annál aggasztóbb azonban, hogy a népesség lényegében egy ütemben nő a legyártott autók számával. Egy autó elvileg 5 személyes, és átlagos használat mellett 30-szor többet fogyaszt, és 30-szor több üvegházgázt termel, mint amire egy ember képes. Ezekből az autókból 30-szor kevesebb kellene.

Forrás: Facebook – Napcsiga / Worldometers

Az extrém felmelegedés okáról | ClimeNews - Hírportál

A globális felmelegedés, az éghajlatváltozás és annak emberi eredetét tagadók az áldozatok családjának magyarázza meg, hogy ehhez semmi köze a fosszilis égetésének, a túlfogyasztásnak és ami ezeket kiváltja a népességrobbanásnak.

Óráról órára súlyosabb a humanitárius válság Mozambikban

Egyre csak nő a Mozambikon végigsöprő Idai ciklon áldozatainak száma. Hivatalosan már több mint 200 ember halálát erősítették meg, de akár ezrek is életüket veszthették a viharban, amelyet már most a déli félteke egyik legnagyobb természeti katasztrófájaként emlegetnek.

A természet megmutatta az erejét. El kell fogadnunk a történteket, és nekünk is erőt kell találnunk ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni

– mondta egy helyi üzletember.

A ciklont követő áradás több száz négyzetkilométernyi földet öntött el a kelet-afrikai országban, a Vöröskereszt szerint legkevesebb négyszázezer ember vált hajléktalanná.

A gyerekeimmel bezárkóztunk az otthonunkba, mert esett az eső. Azután mintha felrobbant volna a hegy. Elkezdett ömleni a víz az utcákon, és elérte a mi házunkat is, ezért el kellett menekülnünk

– mesélte egy helyi férfi.

A mentőcsapatok helikoptereket is bevetnek, hogy kiemeljék az árvízben hánykolódó túlélőket.

Az ENSZ szerint több mint 2,5 millió károsultja van a viharnak Mozambikban és a szomszédos Malawiban. Több ország mellett az Európai Unió is segélyeket küld a térségbe, de az Élelmezési Világalap közlése alapján a humanitárius katasztrófa így is óráról órára súlyosabb.

Árvizek követik a bomba-ciklont Amerikában

Megáradtak a folyók az Egyesült Államok középső síkságán – Iowában, Nebraskában és MIssouriban – a szárazföld belsejében szokatlan erejű, úgynevezett bomba-ciklon okozta vihar miatt.

A leginkább érintett Nebraskában ketten meghaltak és két embert még keresnek. Az egyik áldozat az elöntött házában rekedt, ahonnan nem sikerült időben evakuálni. Egy farmer pedig traktorral igyekezett menteni egy, az árban rekedt személyautót, amikor ráhajtott egy hídra, amely leszakadt alatta.

Az utak jelentős része járhatatlan, a hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy lehetőség szerint maradjon otthon.

Forrás: Euronews

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.