Sportolók és Támogatóik a Fenntartható Fejlődés folyamatában

A figyelem középpontjába került a tegnap elstartolt Ultramarathon Világkupa azzal is, hogy a versenyt a legnagyobb mértékben fenntarthatóvá tették a szervezők.

Sportolók és Támogatóik a Fenntartható Fejlődés folyamatában | ClimeNews - Hírportál

Immár 5. alkalommal Magyarországon, Balatonfüreden gyönyörű környezetben megrendezett futamra a világ különböző országaiból több mint 80 versenyző nevezett azzal a szándékkal, hogy megmutassák az ember mire is képes futásban 6 nap alatt. Ma délben lesz, hogy már 24 órája futnak és a “leglassabb” versenyzők is túl vannak jócskán a Marathoni távon az elől lévők pedig 200 km-t is túlszaladják egy nap alatt.

A szervezők az iCC segítségével meghatározták és hitelesítették a verseny karbon lábnyomát és az első pillanattól tervszerűen igyekeztek csökkenteni azt és ebbe a folyamatba bevonták a támogatóikat is. LED technológiára alakították át a pálya megvilágítását, hiszen éjszaka is futnak a versenyzők. A rövid távolságú szállításokat, 100%-ban elektromos autóval oldják meg. Project location Rio de Janeiro, Brazil Google maps coordinates: Itabira Ceramic’s boundaries: 22°44'33" S, 42°51'16" W Santa Izabel Ceramic’s boundaries: 22°43'54" S, 42°50'35" W Project type Fuel switching Standard VCS and Social Carbon Official FIFA World Cup™SponsorAz iváshoz és az étkezéshez használt tányérokat, poharakat, evőeszközöket, kiürült műanyag flakonokat külön gyűjtik és újrafelhasználásra fogják elszállíttatni, a versenyzők étkeztetését saját maguk a helyszínen készített ételekkel látják el. A karbon lábnyom csökkentés után fennmaradó üvegházhatású gáz kibocsátásukat egy Brazil karbon projekt utólagos támogatásával oldották meg.

Példa értékű, hogy ez a sportág a FIFA 2014-es Foci VB, a Sochi 2014-es Téli Olimpia mintájára már karbon csökkentette és most semlegesíti magát, ezzel ebben a sportágban elsőként Magyarországra is felhívva a figyelmet.

Rampasek László

Itt tudja követni élőben a versenyt: http://emusport.hu/hu/klub/emu-sport-tv
A verseny FaceBook oldala: https://www.facebook.com/pages/EMU-6-day-48-hour-race/127686357338547?fref=ts

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.