Így ég el a jövőnk (frissítve!)

Miközben az amazóniai esőerdő tüzei a híradásokban kiemelt helyen szerepel, közben lángol az egész világ!

Így ég el a jövőnk (frissítve!) | ClimeNews - Hírportál

Az afrikai és észak-amerikai erdőtüzekkel keveset foglalkozik a világpolitika. Angolában és a Kongói Demokratikus Köztársaság területén is hatalmas tüzek vannak. Ma már csaknem akkora területen ég az erdő, mint Dél-Amerikában.

FIRMS rendszer | Így ég el a jövőnk (frissítve!) | ClimeNews - HírportálNASA FIRMS információs rendszere, ahol a világban kialakult tüzekről hiteles tájékoztatást kaphatunk. Klikkeljen a logóra >>>

Korábban:

Egy kiszivárgott dokumentáció ( https://www.unilad.co.uk/…/brazils-pr… ) szerint Jair Bolsonaro brazil elnök a kormány jelenlétét akarja megerősíteni az amazonasi régióban, hogy megakadályozza a természetvédelmi projektek előrehaladását.

Így ég el a jövőnk | ClimeNews - Hírportál

Hidakat, autópályákat és vízerőművet tervez az esőerdőben, és szembe fog szállni az Amazonas védelmére irányuló nemzetközi nyomással, pontosabban a „Triple A” projekttel, ami 265 millió négyzetkilométer esőerdőt, a „világ tüdejét” szeretné megvédeni. A dokumentációban szereplő PowerPoint prezentáció egyik diája szerint az esőerdő stratégiai elfoglalása elsőbbséget élvez. Bolsonaro burkolt üzenetével, miszerint a természetvédők „megfojtják” országát, arra bátorította a favágókat, marhatenyésztőket, hogy vegyék birtokba az esőerdőt. Beszámolók szerint az esőerdőn most végigseprő, tomboló tüzet az okozta, hogy augusztus 10-én farmerek jelentették be, hogy összehangolt “tűznapot” tartanak az esőerdőben, a bennszülött közösségek területein.

Az Amazonas adja a világ oxigénellátásának 20 százalékát. Ha az esőerdő továbbég, nem csak oxigént nem fog termelni, nem csak 150-200 milliárd tonna széndioxidot fog kibocsátani, nem csak a vadvilág és a bennszülöttek életterét fogja megszüntetni, de jelentősen el is mélyíti a klímaválságot, és továbbnöveli az átlaghőmérsékletet. A felháborodott közvélemény most aláírásgyűjtésbe kezdett, és petícióban kéri a brazil kormányt, hogy tiltsák be az Amazonas felégetését. https://www.change.org/p/stop-the-bur... Fentieket annyival szeretném kiegészíteni, hogy nem csak az Amazonas esőerdőt égetik fel. A jelenség az egész világon megfigyelhető. Európában, sőt, kis hazánkban is módszeresen irtják az erdőket, hogy újabb és újabb területeket kapjanak a gazdálkodók. Ők pedig azért fognak gazdálkodni, mert mi fogyasztunk. Mindannyian felelősek vagyunk.

Fentieket annyival szeretném kiegészíteni, hogy nem csak az Amazonas esőerdőt égetik fel. A jelenség az egész világon megfigyelhető. Európában, sőt, kis hazánkban is módszeresen irtják az erdőket, hogy újabb és újabb területeket kapjanak a gazdálkodók. Ők pedig azért fognak gazdálkodni, mert mi fogyasztunk. Mindannyian felelősek vagyunk.

Eredeti videó: https://www.youtube.com/watch…

Forrás: Sevaster1

Az ihr fim studió készített egy témába vágó rövidfilmet néhány évvel ezelőtt.

Végveszélyben / Final Countdown - Amazónia a törékeny óriás

A trópusi esőerdő a világ egyik legrégebbi és leggazdagabb természetes élőhelye. Noha a Földnek csak körülbelül 6% -át fedi le, állati és növényi fajainak több mint felének ad otthont. Sajnos az emberi kapzsiság és ostobaság rendkívül veszélyezteti az esőerdők és az állatok életét. Ma az erdőirtás évi 200 000 négyzetkilométer területet ér el, ez megegyezik a magyar terület kétszeresével. Ennek eredményeként az amazóniai esőerdők idén elvesztették eredeti területük 25% -át. Rövid filmünk apró betekintést nyújt az Amazon folyórendszerét körülvevő erdők életébe, és egy kicsit megmutatja, mennyire törékeny a világunk. Ha nem cselekszünk gyorsan, a trópusi esőerdők méretük 55% -át 2030-ra veszítik el.

Forrás: ihr film studio


A ClimeNews – Hírportál számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlatról, a természetről és a szennyezésekről szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva.
Legyen a ClimeNews - Hírportál Támogató Tagja! A független médiát olvasóink zöme a ClimeNews digitális és ingyenes tartalmaiból is tájékozódik. A klímaváltozás felgyorsult és a kapcsolódó események megsűrűsödtek! Annak érdekében, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon még több információval szolgáljuk ki olvasóinkat, támogasson minket rendszeres vagy egyszeri hozzájárulással! Köszönjük. Lépjen a támogatói oldalunkra.
ClimeNews TÁMOGATÁS


Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.