A migráció eredendő okait kell megszüntetni

A migráció eredendő okait kell megszüntetni. A hétvégi nagyszabású nemzetközi MCC Budapesti Migrációs Konferencián közel húsz ország több mint ötven előadója fejtette ki álláspontját a migrációval kapcsolatban, vagy számolt be kutatási eredményeiről.

A szombati nap kiemelten érdekes volt, hiszen a reggeli órákban beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és ebből idézünk egy rövid, ámde tanulságos részletet.

A tömeges migráció korunk legnagyobb kihívása, ez nem kérdés, hanem nyilvánvaló tény, viszont valaminek a következménye. Habár kapiskálja már politikusaink kis része, azért segítünk nekik a tisztánlátásban. Közelítsük meg úgy, hogy megfordítjuk egy kicsit a dolgokat néhány kérdéssel.

Vajon mekkora lenne a migrációs nyomás, ha nem lennének a globális felmelegedés miatt olyan éghajlatváltozási anomáliák, mely miatt bizonyos régiókban elpusztultak a mezőgazdasági területek a hosszan tartó aszályok miatt, vagy éppen elpusztult az állatállomány 90%-a?

Vajon mekkora lenne a migrációs nyomás, ha az előző okokra is visszavezethető háborúk miatt nem lenne annyi menekült akik egy jobb világ elérésének reményében indultak és indulnak majd útra?

Visszakanyarodva a globális felmelegedéshez, vajon tudja-e mindenki, hogy szoros összefüggés van, sőt alapvető oka a legnagyobb környezeti problémáinknak a – miniszterelnökünk által is megerősített – népességrobbanás? Ezzel be is záródott a kör és nem nehéz ebből levonni a megfelelő következtetést, hogy az egyetlen megoldás a népességrobbanás legrövidebb idő alatti visszafordítása!

Helyes és gyors reagálást csak akkor lehet elindítani, ha ezzel kapcsolatban nem beszélnek hülyeségeket a vezetőink, és – ahogy azt a miniszterelnök is tette – előveszik a téma szakértőit.

A migrációt nem lehetséges megszüntetni a népességrobbanás visszafordítása nélkül, ahogy a fenntarthatóságot sem lehet elérni a karbonsemlegesség mellőzésével! A népességrobbanás megállítása és visszafordítása nélkül önbecsapás az összes többi környezetvédelmi erőfeszítés.

Aki többet szeretne tudni erről és valóban érdekelt szeretne lenni a megoldásban keresse a BOCS Alapítványt aki évtizedek óta nem csak figyelmeztet erre a veszélyre, hanem valódi megoldást is tud adni.

Rampasek László
Videó (részlet): Orbán Viktor beszéde a nemzetközi migrációs konferencián – ECHO TV