Budapest Airport Green Partner Program

Budapest Airport Green Partner Program – Tegyünk együtt egy zöldebb jövőért!

Budapest Airport Green Partner Program | ClimeNews

A Greenairport Program elnevezésű partnerségi kezdeményezést 2015 nyarán indította el a Budapest Airport. A program annak érdekében jött létre, hogy az ország első számú nemzetközi repülőterén tevékenykedő szervezetek az üzemeltetővel összefogva tovább tudják csökkenteni a légikikötő környezeti hatásait.

Ennek alapján a kezdeményezés célja, hogy a repülőtéren működő cégek megismertessék egymással a környezetvédelem és a fenntarthatóság érdekében végzett tevékenységüket, rendszeresen egyeztessék az ehhez kapcsolódó feladataikat, továbbá közös célokat határozzanak meg a fenntartható üzemeltetés és a környezetvédelem jegyében.

A program az innovációra, az összefogásra és a közös cselekvésre épül. Ennek megfelelően segíti, elismeri és ösztönzi a környezetvédelemben előretekintő repülőtéri vállalatokat és szakembereket:
– lehetőséget biztosít a közös gondolkodásra és az együttes cselekvésre,
– lehetővé teszi a tudás és a tapasztalat megosztását,
– támogatja a környezeti teljesítmény javítását célzó intézkedések megvalósítását.

Budapest Airport Green Partner Program | ClimeNews

A program elsősorban a klímavédelemre, mint a légiközlekedéssel kapcsolatba hozható legjelentősebb környezeti kérdésre fókuszál, elősegítve ezáltal a nemzetközi repülőtéri karbon akkreditációs programban tett vállalások teljesítését is. A program legfőbb szakmai célkitűzése ezért a repülőtér szén-dioxid kibocsátásának, vagyis „karbon lábnyomának” csökkentése, a következő intézkedések segítségével:
– a repülőtéri energiafelhasználás csökkentése,
– a megújuló energiaforrások használati lehetőségének megteremtése,
– az elektromos mobilitás fejlesztése,
– a repülőtéri szelektív hulladékgyűjtés továbbfejlesztése.

Az érintett szereplők összefogásának legfontosabb üzenete, hogy az ország egyik legjelentősebb gazdasági egységeként együttesen is elkötelezettek a felelős vállalati működés és a környezetvédelem mellett, és ezzel összhangban közösen kívánják megerősíteni partnereik bizalmát, továbbá kivívni az egész magyar társadalom elismerését.

Budapest Airport Green Partner Program | ClimeNews

A csatlakozás feltételei

A Greenairport Program nyitott mindazon cégek és szervezetek számára, amelyek készek csökkenteni a repülőtér szén-dioxid kibocsátását és egyéb környezeti hatásait.

A programhoz így minden olyan repülőtéri szervezet csatlakozhat, amely:
– a repülőtéren folytatja tevékenységét,
– befolyásolja a repülőtér környezeti teljesítményét,
– vállalja évente egyszer a nemzetközi minősítéshez is szükséges környezetvédelmi adatok megosztását,
– vállalja, hogy végrehajt olyan környezetvédelmi intézkedéseket, amelyek segítségével a repülőtér szén-dioxid kibocsátása tovább csökkenthető, és amelyről évente beszámolót készít.

A csatlakozás előnyei

A példaértékű összefogáson alapuló Greenairport Programhoz erőteljes külső kommunikációs tevékenység is kapcsolódik. A kommunikációnak fontos eszköze az önálló név és logó, amelyek jól hangsúlyozzák közös céljainkat és elkötelezettségünket legfontosabb üzleti partnereink, a politikai döntéshozók, továbbá a helyi közösségek és az egész magyar társadalom számára.

A közös program kommunikációja mellett a csatlakozás az alábbi előnyökkel jár:
– rendszeres tájékoztatás a repülőtér környezeti teljesítményéről és az ezzel kapcsolatos lehetőségekről,
– negyedévente partnertalálkozó, tapasztalatcsere céljából,
– hozzáférés környezetvédelmi oktatási és kommunikációs anyagokhoz,
– környezetvédelemi fejlesztésekhez kapcsolódóan közös sajtóesemények,
– a Budapest Airport Éves Díjátadó Gáláján való részvétel,
– a szervezet környezetvédelmi intézkedéseinek szakértői támogatása az elindítástól a megvalósításig.

A csatlakozó vállalatok saját kezdeményezéseit évente egyszer értékeljük. A legjobb megoldások a Budapest Airport Éves Díjátadó Gáláján elismerésben részesülnek.

BUD Green Partner Program Tájékoztató kiadvány

Forrás: bud Budapest Airport

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.