Elbocsájtó szép üzenet az időseknek vs. Megváltás a nem tervezetteknek?

A soron következő anyag egy igen kemény dilemmát fog taglalni, amihez, bevallom őszintén, még én is nehezen nyúlok hozzá. Nem azért, mert olyan marha nagy kedvem lenne a Pandémia kellős közepén új életet adni a világnak, hanem azért, mert azzal még én is tisztában vagyok, mennyire szenvedhet az, aki nem szeretné úgy leélni az életét, hogy nem vált soha szülővé.

Elbocsájtó szép üzenet az időseknek vs. Megváltás a nem tervezetteknek?

Mégis, amikor a nagy újraindítási lázban ég a világunk egy világjárvány kellős közepén, mit kéne tenni, mi lenne a helyes lépés, hogy jobb legyen? Mert a jelek szerint vannak olyanok, akiknél rendesen tele lett a nadrág. Az ökológiai krízist is belekalkulálva a képletbe, igencsak megdöbbentő szembesülni azzal, hogy nem a jövőt próbálják koordinálni, hogy a baj ne egy az egyben szakadjon a fiatalok nyakába, hanem a múlt építőmunkásaitól szeretnének minél hamarabb megszabadulni, reményeik szerint minél fájdalommentesebben. Valamint azoktól, akiket a társadalom, vagy egészségügyi állapotuk, vagy anyagi helyzetük miatt kitaszított. Éppen ezért rájuk – köszönik szépen a közreműködést – többé nincs szükségük gondolják néhányan.

Torokszorító érzés volt olvasni arról, miként vélekednek olyanok, akiket azért neveztek ki képviselőnek, hogy az érdekeinket képviseljék, és abban szinte biztos vagyok, hogy saját haláluk (mint egyfajta társadalmi eutanázia), elrendezése nem szerepel ezek között.

A Time Magazine május 3.-i száma arról számolt be, hogy Kaliforniában a Covid- 19 megjelenése javíthat a társadalom terhein, ha hagyják, hogy szabadon terjedjen.

A kaliforniai várostervezési biztost elbocsátották hivatalából, miután a közösségi médiában közzétette, hogy engedélyezni kéne a COVID-19 szabadon terjedését, hogy megfertőzzék az időseket, mentálisan betegeket, hajléktalanokat, aki szerint ezek az egyének „merítik le legjobban a társadalom erőforrásait”.
A kaliforniai Antiochiai Városi Tanács pénteken egyhangúan megszavazta a városi tervezési bizottság elnökének, Kenneth Turnage-nek az eltávolítását, akik ezzel a komisszár április 23-án írt Facebook-üzenetére kívántak reagálni. A tanács tagjai élesen kritizálták Turnage kijelentéseit és idézeteit, amit nyilvános felháborodás övezett a közösségi oldalon. A Tanács egyik tagja, Lori Ogorchock elmondta, hogy Turnage megjegyzéseit „nagyon érzéketlennek és lelkiismeretlennek” tartja, különös tekintettel az „időskorúakra vonatkozó megjegyzésére”, és hogy az idősebb lakosoktól már hallottak panaszt személye ellen.

Turnage nyilatkozatában, amelyet a East County Today újból közzétett, felszólalt az „otthon maradás” korlátozásának felfüggesztésére, amely célja a koronavírus terjedésének megfékezése, és hogy ezzel megakadályozzák „a természetnek a saját útjára engedését és a természetes kiválasztódást”.
Turnage összehasonlította a vírust egy erdőtűzzel, amely elpusztítja az erdő egy részét „de az egészségesebb lesz miután elült a tűz”. – Úgy tekintve, mint faj, mint nemzet, mint bolygó, erősebben jönnénk ki, amikor véget ér a járvány.
Turnage elmondta, hogy bár sok idős ember elveszne a vírus mellett, „ez csökkentené a közel sem tökéletes társadalombiztosítási rendszerünk terheit, az egészségügyi ellátás költségei, ha pedig elmúlt a vírus hulláma, új munkahelyeket hozhatnának létre, és mások rendelkezésére felszabadítanák azokat a lakásokat, amelyekre igen nagy szükségünk van” – Ezzel beismerve, hogy probléma van a népességük méretével.
„Ez rohamosan terjed a [hajléktalanok körében], és igen, sajnálom, de ez jelentős terhet venne le a vállunkról, amit a társadalomra és a felhasználható erőforrásokra ró.” – vont le a következtetést Turnage. „Egy állomány összegyűjti a rangsorát, lehetővé teszi, hogy a betegek, az öregek és a sérültek teljesítsék, és természetes módon végezzék be a sorsukat.”
Turnage a különleges tanács ülésén megvédte észrevételeit, mint nem hivatalos álláspontot, amelynek célja „a vita elindítása volt”. Azt állította, hogy tudományosan közelít az ökológiai egyensúly alapelvéhez, és azzal vádolta a tanács tagjait, hogy jogait megsértették.
A város ügyvédje, Thomas Lloyd Smith, aki azt javasolta a városnak, hogy távolítsa el Turnage-t, azt mondta, hogy a kérdés nem a Turnage véleménynyilvánításhoz való joga, hanem „a reakció és ennek a beszédnek az antiochiai lakosokra gyakorolt hatása, valamint a bizalom erősítése a kormányban.” Smith megjegyezte, hogy mivel Turnage kinevezett tisztviselő, nem megválasztott, a városi tanács felelőssége, hogy elszámoltathatóvá tegye.
A találkozó nyilvános része alatt a közösség több tagja aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Turnage szégyent hozott Antiochus hírnevére, és kifejezték együttérzésüket az időskorúak, hajléktalanok és mentális betegek iránt.
A nyilvánosság egyik tagja Turnage világképét szociopatának és „náci-szerűnek” írta le, különösen azért, mert pozíciója felelős az idősek lakhatásának biztosításában.

Világosan látszik, hogy ez az úgynevezett szelektálási eljárás gazdasági érdekekre vezethető vissza, és olyanokat súlytana, akikből nem profitál az ország, mégis embertelen megoldások tömkelegéhez vezetne, ha a rászorulóknak kezét nem hogy elengednék, hanem jó alaposan le is rántanánk, hogy a vírus tisztára söpörje a terepet, a hátrahagyott javakat meg felhasználnánk.
Nagyon is tisztában vagyunk a túlnépesedés által okozott problémával is, amit a folyamatosan növekvő születési szám generál, és voltaképpen ez az a teher, ami a szociális ellátó képességre nehezedik rá, ami miatt kell a munkahely, és ingatlanok kisöprése, ha valaki tud olvasni a sorok között.

Pedig nem kéne, hogy odáig fajuljon az egész, hogy választani kelljen szüleink vagy unokánk élete között, abban az esetben, ha tudatosan kisebb családokkal való életmódra állnánk át, és ehhez globálisan tartani tudná magát mindenki. Ez pedig csakis úgy lehetséges, ha véget vetünk a folyamatos emberi terjeszkedésnek azzal, hogy támogatjuk a fogamzásgátlás emberi jogát az egész földkerekségen, hogy az egyensúlyi állapot létrejöjjön. Ne kelljen feláldozni azokat, akik leginkább segítségre szorulnak, mert azzal a saját emberségünket vesztjük el leghamarabb, ha hagynunk kell meghalni őket, holott eszközünk lenne, a megmentésükre.

Ma 270 millió szegény nőnek nincs hozzá joga, tudása, és eszköze, hogy megtervezze, hány gyermeke szülessen és mikor. Emiatt meg kell szülnie a nem kívánt gyermekeket, ami miatt egyre mélyebbre süllyednek a szegénységben. Ráadásul ehhez még hozzájön a nem tervezett gyermekek fogantatása a fejlett országokban, így tehát egy globális problémáról beszélünk.

Turnage-t hiába vezérli az ökológiai tudatosság, ha „a leghatékonyabb klímavédelem egyértelműen a fogamzásgátlás; minden meg nem született fejlett országbeli gyerek évente 58,6 tonna szén-dioxidot “spórol meg” a világnak. Ez egy gyermek „karbonhagyatéka”, amit a szülők karbonlábnyoma alapján becsülnek, egy speciális szorzó révén (figyelembe véve a születéskor várható élettartamot és a termékenységi rátát)”
Azáltal pedig, hogy még okként az ökológiai katasztrófákat is megnevezi, lehet szándéka ellenére is igyekszik bűnbakként felhozni, akik valóban harcolnak a klímaválság megfékezéséért, így ellenük hangolja a közvéleményt. Ez pedig a jövőnk szempontjából elég kétségbeejtő.
Döntenünk kell, méghozzá azelőtt, hogy megpróbálnánk visszatérni a rendes kerékvágásba, aminek az illúziója a Turnage szerű cinikus emberek szeme előtt lebeg. Mert nem fog működni, ha nem vesszük észre az égető társadalmi problémákat, amiket nem az idősek jelentenek, hanem azoknak az embertömegeknek a születése, akiknek a száma évről évre – még mindig – több mint 80 millióval nő, csakúgy, mint a szén-dioxid kibocsátásunk.

Írta: Nagy Zsófia

Forrás/Fordítás: https://time.com/5831424/california-official-ousted-covid-19-fix-society-antioch
Forrás: https://climenews.com/leghatekonyabb-klimavedelem-fogamzasgatlas

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.