Ez a földtörténeti szerencse

Kijött a Föld egy jégkorszakból és az utóbbi tízezer évben rendkívüli stabil klíma volt, 1 °C-on belül volt a hullámzás. Ez a földtörténeti szerencse tette lehetővé a civilizáció kialakulását.

Ez a földtörténeti szerencseForrás: Scientific Data (Sci Data): Holocene global mean surface temperature, a multi-method reconstruction approach (Darrell Kaufman, Nicholas McKay, Cody Routson, Michael Erb, Christoph Dätwyler, Philipp S. Sommer, Oliver Heiri & Basil Davis) (.PDF)

A grafikonból az utolsó ötöd, az utóbbi 2000 év külön ki van emelve alul. A jobb szélén látszik a klímakatasztrófa, a népességrobbanás által okozott robbanásszerűen gyors fölmelegedés, ami máris kitört a tízezer éves stabilitásból.

Az emberiség nyomorba dönti magát a szívtelenségével, hogy nem segíti a fogamzásgátlást nélkülözőket. Sőt még mindig tenyészállat sorba nyom el legalább negyedmilliárd nőt. Ebben haszonélvező, bűnrészes az egész világon a középosztály, mert a jólét a szolgagyártástól olcsó.

A történelem az emberi faj szabadságharca a brutális, alantas gén-evolúció szaporodási kényszere ellen. Sajnos a mém-evolúción belül is a hatalmak élőerő-túltermelés érdeke dominál. A vallások és kultúrák ma is kiszolgálják a szaporodás erőltetését.

De ugyanakkor csodálatos gyorsasággal emelkedik fölfelé az emberréválás. A szaporodó (s emiatt harcoló) félállati szintről egyre többen emberi öntudatra ébrednek, fölismerik az evolúció brutális és alantas voltát, s megtagadják a szaporodási kényszert.

A földi élet szerencsés keveseknek lehet szép és élvezetes, ha nem túl sok szenvedést okoz közben. Akik tovább szeretnének lépni ebből az életből, azoknak ezt az emberi méltóságot, jogot biztosítani kell.
De a jövendő gyermekek iránti felelősség fényében – kivételes esetektől eltekintve – méltatlan a földi élet a továbbadásra.

Simonyi Gyula I.
https://climenews.com/oszinte-erkolcsi-felelosseggel​


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.