Családtervezés és karbonsemlegesítés menti a gyermekek jövőjét

Family planning and carbon offsetting saves children's futureÓriási áttörés, hogy a COP26 előtt számos civil szervezet és tudós összefogva követelte, hogy a leghatékonyabb klímavédelmet, a családtervezést végre a klímakonferenciák napirendjére tűzzék. A jövendő gyermekek elleni történelmi bűn, hogy százmilliók vannak megfosztva a fogamzásgátlás emberi jogától, tudásától és eszközeitől. – Simonyi, Gyula I.

Családtervezés és karbonsemlegesítés menti a gyermekek jövőjét

A nemzeti szervezetek a COP26 vezetőit a legkiszolgáltatottabbak védelmére szólítják fel.

Családtervezés és karbonsemlegesítés menti a gyermekek jövőjét

San Francisco, Kalifornia – Több tucat vezető civil szervezet ebben a nyílt levélben arra kéri a COP26 elnökét és küldötteit, hogy sürgősen és egyértelműen foglaljanak nyilvános állást, és ajánlják az igazságos és fenntartható családtervezést, mint a leghatékonyabb megoldást az éghajlati válság és a növekvő globális egyenlőtlenségek, köztük a nemek közötti egyenlőtlenségek kezelésére.

A globális közösség elmulasztotta ismertté tenni és támogatni az igazságos és fenntartható családtervezésre irányuló egyetemes erőfeszítést, amely:

  • az emberi jogokat helyezi a középpontba
  • fenntartható és méltányos forrásokat biztosít a nagyobb befektetéshez minden egyes gyermek fejlődésébe
  • lehetővé teszi a közösségek és kormányok számára, hogy a reproduktív jogok tiszteletben tartása mellett megvédjék a gyermekeket és a jövő nemzedékeket.

Ezzel szemben a születések számának növelésére vagy a családtervezési programok akadályozására irányuló nyomás a legnagyobb válságok okozója, és veszélybe sodorja a jelenlegi és a jövő generációk egészségét, biztonságát és jólétét. A fenntarthatatlan népességnövekedés, amely dokumentáltan megsokszorozza a veszélyeket, hozzájárul a katasztrofális éghajlatváltozáshoz, a példátlan áradásokhoz, a világjárványokhoz, az ökoszisztémák pusztulásához, a talajvíz kimerüléséhez, a tömeges kihalásokhoz és a környezet pusztulásához. A növekvő egyenlőtlenségek súlyosbodása, amely nagyrészt a növekvő népességünknek köszönhető, szintén komoly veszélyt jelent a demokráciára és a politikai stabilitásra világszerte.

Íme a tények:

Nandita Bajaj, a Population Balance ügyvezető igazgatója szerint: “A növekedést célzó politikáink nemcsak a marginalizált emberi és ökológiai közösségek számára okoznak mérhetetlen szenvedést a jelenben és a jövőben, hanem elnyomó hatalmi struktúrákon alapulnak. Nemcsak a reproduktív, a generációk közötti és az ökológiai igazságosságot támadják, hanem a jelenlegi fenntarthatatlan, növekedésközpontú családtervezési politikák a Föld minden életét veszélyezteti. Kollektívan fel kell ismernünk és foglalkoznunk kell ennek a szorult helyzetnek a sürgősségével.”

A Fair Start Mozgalom egy 501(c)3 nonprofit szervezet, amely a családtervezés megreformálására törekszik azáltal, hogy a növekedésközpontú családtervezési modelleket az emberi jogokon alapuló és a gyermekeket előtérbe helyező Fair Start modellel váltja fel.

A Population Balance egy 501(c)3 nonprofit szervezet, amely oktatást és megoldásokat kínál az emberi túlnépesedés és túlfogyasztás bolygónkra, emberekre és állatokra gyakorolt hatásainak kezelésére.

Forrás: BOCS Ciovilizációtervezés Alapítvány | Fair Start Movement | Carter Dillard | 2021. október 27.


Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.