Greta Thunberg a RollingStone Magazin borítóján

Greta Thunberg előre tekintő aktivista és környezetvédő, a RollingStone Magazine éghajlati válsággal foglalkozó különkiadásának borítóján.

Greta Thunberg a RollingStone Magazin borítóján | ClimeNews - HírportálGreta Thunberg illusztrációja: Shepard Fairey. Markus Schreiber fényképe alapján / AP Images / Shutterstock

A tini aktivista, aki nemrégiben azt mondta, hogy nagyon valószínű, hogy Ő is elkapta a koronavírust (COVID 19), és sürgette követőit, hogy maradjanak otthon, számos legnépszerűbb kiadvány borítóján szerepelt korábban, köztük a TIME, a Teen Vogue és az i-D.

Legutóbbi interjúja a RollingStone Magazonnal ‘feltárja, hogy a svéd tinédzser hogyan gyújtott meg egy házi készítésű táblával egy keresztes hadjáratot, és vált a globális éghajlati mozgalom vezetőjévé’.

A 17 éves Thunberg olyan témákat tárgyal, amelyek között szerepel a Zöld Új Megállapodás (Green New Deal), az iskolai sztrájkok és az „akarat elvesztése az idősek körében”.

‘Feladta’

Úgy tűnik, hogy a hatalmon lévők feladták. Azt mondják, hogy túl nehéz – túl nagy kihívás nekik.

– mondta Thunberg Stephen Rodrick újságírónak.

De erről van szó, mi itt vagyunk és csináljuk tovább.

Mi nem adtuk fel, mert ez számtalan ember életének és halálának kérdése.

Éghajlati-Sztrájk

A Thunberg féle éghajlatváltozási kampány, a Péntek a Jövőért! nemrégiben digitalizálódott, mivel a COVID-19 válság tovább terjed, és az emberek utasítást kaptak, hogy maradjanak otthon.

Válsághelyzetben megváltoztatjuk viselkedésünket és alkalmazkodunk az új körülményekhez a társadalomi többség javára

– írta a Twitteren.

“Csatlakozzon a #DigitalStrike-hez – küldjön egy képet rólad egy jelzéssel és használja a #ClimateStrikeOnline! #Schoolstrike4climate #FridaysforFuture #climatestrike #COVID-19

Forrás: RollingStone

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.