Óriási pusztítást végzett a jégeső Sellyén

Több mint kétszáz ház lakhatatlan, rengeteg autónak tört be az ablaka Sellyén.

A megbolondult időjárás hátterében a globális felmelegedés áll, emögött pedig a belátásra, jövőbetekintő gondolkodásra képtelen ember. Ismét, a szélsőségessé váló időjárási klímakatasztrófa sorozatból két gyöngyszem. Bárkinél lecsaphat, bármikor!


Óriási pusztítást végzett a pénteki vihar a Baranya megyei Sellyén. A brutális időjárás fél hat körül csapott le a helységre. Magyarország legdélebben fekvő településén mandarinméretű jegek hullottak az égből. A jégeső gyakorlatilag válogatás nélkül tette tönkre a lakóházakat és az autókat. A legnagyobb károkat nem az eső, hanem a jégverés okozta, számos pala- és cserépfedésű lakóépület tetőszerkezete sérült meg.

Óriási pusztítást végzett a jégeső Sellyén | ClimeNews

Egész éjszaka tartott Csepelen is a kárelhárítás.

Hatalmas károkat okozott Csepelen a pénteki égszakadás és jégeső. A csepeli katasztrófavédelem, az önkormányzat szakemberei és a polgármester is egész éjjel a kárelhárítás munkálatain dolgoztak.

Tombol a természet, dühös az emberre

A jégeső letarolta a fákat, háztetők cserepét, autók szélvédőjét törte be, és rengeteg kárt okozott a jégesővel együtt érkező, özönvízszerű eső is. A katasztrófavédelem munkatársai egész éjjel a víz elvezetésén, az elöntött közterületek megtisztításán dolgozott. Kint voltak a legkritikusabb helyszíneken a polgármester vezetésével a csepeli önkormányzat dolgozói is. Miután házakban, autókban is komoly károk keletkeztek, a kárelhárítás várhatóan napokig fog még tartani.

ClimeNews
Forrás: Csepel Info | BAMA.HU

Ahogy az éghajlati válság fokozódik...
... a ClimeNews – Hírportál nem marad csendben, számára a környezettel kapcsolatos beszámolás prioritás. Az éghajlati veszélyről, a természetről, a légköri szennyezésekről, és a járványokról szóló jelentéstétel olyan nagy hangsúlyt kap, amelyet megérdemel. A ClimeNews tudja és elismeri, hogy korunk meghatározó kérdése az éghajlati veszély. Olyan – még tabunak számító – információkat és összefüggéseket, amelyeket más médiák gyakran nem jelentetnek meg, azt mi megírjuk. A fajunk és a bolygónk számára ebben a kulcsfontosságú időben szándékunkban áll az olvasókat tudományos tényekre alapozott veszélyekről, következményekről, és megoldásokról tájékoztatni, nem politikai előítéletekre vagy üzleti érdekekre befolyásolva. Ezekben a viharos és kihívásokkal teli időkben milliók támaszkodnak már a ClimeNewsra, amely független az igazságot és a feddhetetlenséget képviseli.

Hónapról hónapra a cikkek olvasói teszik lehetővé, hogy a ClimeNews újságírás mindenki számára nyitva maradjon. Úgy gondoljuk, hogy mindenki megérdemli a tényadatokhoz való hozzáférést, függetlenül attól, hol élnek, vagy mit engedhetnek meg maguknak. Függetlenségünk azt jelenti, hogy szabadon kivizsgálhatjuk és megtámadhatjuk a hatalomban lévő személyek mulasztásait. Az önök segítségével továbbra is olyan nagy hatású tudósításokat fogunk nyújtani, amelyek képesek ellensúlyozni a félretájékoztatást, és hiteles, megbízható hírforrást nyújtanak mindenki számára. Mivel nincsenek részvényeseink vagy milliárdos tulajdonosaink, mi magunk határozzuk meg a napirendünket, és kereskedelmi és politikai befolyástól mentes, igazságkereső újságírást nyújtunk. Amikor még soha nem volt ennyire fontos, félelem és szívesség nélkül tudunk nyomozni és megkérdőjelezni gyanús ügyeket. Tájékoztatjuk olvasóinkat a környezeti veszélyekről tudományos tények alapján, nem üzleti vagy politikai érdekek által vezérelt módon. Számos fontos változtatást végeztünk stíluskalauzunkban annak érdekében, hogy az általunk használt nyelv pontosan tükrözze a környezeti katasztrófát és az azzal kapcsolatos összefüggéseket.

A ClimeNews - Hírportál úgy véli, hogy az éghajlati válsággal szembeni problémák rendszerszintűek, és alapvető társadalmi változásokra van szükség. Jelentéseket készítünk az egész világon élő egyének és közösségek, vállalatok erőfeszítéseiről, akik félelem nélkül állást foglalnak a jövő generációi számára és az emberi élet megőrzéséért a Földön. Azt akarjuk, hogy történeteik inspirálják a reményt. Jelentést készítünk a szervezetünkben elért haladásunkról mi is, mivel fontos lépéseket teszünk a környezetre gyakorolt ​​hatásaink kezelésére.

Reméljük, hogy ma fontolóra veszi a ClimeNews - Hírportál nyitott, független újságírás, jelentések támogatását. A ClimeNews újságírói tevékenységét ön is működtetheti, és segíthet fenntartani a jövőnket. Az olvasók minden támogatása, akár nagy, akár kicsi, nagyon értékes. Támogasson minket szabadon megválasztott összeggel egy biztonságos rendszeren keresztül - és csak egy percig tart. Ha teheti, kérjük, fontolja meg, hogy havonta rendszeres összeggel támogasson minket. Köszönjük.

ClimeNews TÁMOGATÁS

Amennyiben szeretnél értesítéseket kapni az új cikkek megjelenéséről, add meg az emailcímedet.

Mit jelent ez? Kapni fogsz egy rövid értesítést az új cikk címéről és pár mondatos rövid tartalmáról. Amennyiben érdekel a cikk, az ott található linkre kattintva felkeresheted a Hírportálunkat.